Τροφές που προκαλούν πονοκεφάλους

Αν συχνά υποφέρετε από πονοκεφάλους και ημικρανίες, και βέβαια έχετε αποκλείσει τα παθολογικά αίτια, ίσως θα έπρεπε να ρίξετε μια δεύτερη ματιά στην διατροφή σας, εκτιμούν οι ειδικοί.

Αυτό βέβαια δεν είναι νέο. Είναι κάτι όμως...
που οι περισσότεροι από εμάς επιδεικτικά αγνοούμε και καταφεύγουμε συνεχώς στα παυσίπονα πιστεύοντας πως είναι η εύκολη λύση.

Όλοι όσοι υποφέρουμε συχνά από ημικρανίες και πονοκεφάλους γνωρίζουμε πολύ καλά πόσο βασανιστικό είναι αυτό. Οι κύριοι ύποπτοι για την ταλαιπωρία μας είναι συνήθως το άγχος, η στεναχώρια, αλλά και η κακή στάση του σώματος που έχουμε όλη μέρα στο γραφείο.

Όμως, οι ένοχοι για τον πονοκέφαλο και τις ημικρανίες μας μπορεί να κρύβονται μέσα στο φαγητό που καταναλώνουμε. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στις πιο συνηθισμένες τροφές – υπαιτίους των πονοκεφάλων.


1. Καφεΐνη
Μπορεί η καφεΐνη σε μικρές δόσεις συχνά να ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο, εάν το παρακάνετε όμως θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα. Εάν πάσχετε συχνά από πονοκεφάλους σκεφτείτε μήπως το παρακάνετε με τον καφέ. Πολλά από τα παυσίπονα του εμπορίου περιέχουν και καφεΐνη. Εάν όμως εσείς καταναλώνετε αρκετά φλυτζάνια καφέ την ημέρα και στη συνέχεια παίρνετε και τα παυσίπονα με την καφεΐνη, τότε είναι πιθανό να έχετε δυσάρεστα αποτελέσματα.


2. Παλαιωμένα ποτά
Αποφύγετε τα ποτά που έχουν περάσει από διαδικασία χρόνιας ωρίμανσης, όπως ορισμένες μπύρες, ουίσκι αλλά και κρασί. Μέσα από τη διαδικασία παλαίωσης, αναπτύσσονται ουσίες στα ποτά οι οποίες έχουν συνδεθεί επιστημονικά με την δημιουργία πονοκεφάλων και ημικρανιών.

3. Σοκολάτα
Η αγαπημένη μας σοκολάτα δυστυχώς προκαλεί σε αρκετούς ανθρώπους πονοκέφαλο. Εάν είστε λάτρεις της σοκολάτας, και συχνά ταλαιπωρείστε από πονοκεφάλους, δοκιμάστε να την κόψετε. Τα αποτελέσματα μπορεί να σας εκπλήξουν!

4. Τυρί
Τα τυριά και ιδιαίτερα τα κίτρινα τυριά πολλές φορές ευθύνονται για τους πονοκεφάλους μας. Εάν υποφέρετε συστηματικά από ημικρανίες και πονοκέφαλο, ίσως ήρθε η ώρα να μειώσετε το κίτρινο τυρί από τη διατροφή σας.


5. Ασπαρτάμη
Το γνωστό σε όλους μας γλυκαντικό των προϊόντων light ευθύνεται συχνά για την πρόκληση πονοκέφαλου και ημικρανιών. Το κακό είναι πως πολλές φορές είναι δύσκολο και γνωρίζουμε σε ποια προϊόντα υπάρχει κρυμμένη η ασπαρτάμη. Γι’αυτό να θυμάστε πάντα να διαβάζετε τα συστατικά των τροφίμων προσεκτικά.


http://neatoday.blogspot.com/2011/06/blog-post_5753.html