Συνταγή: Σπιτικές μάσκες για υπέροχα μαλλιά



Σαν συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι το αληθινά πανάκριβο είναι το πολυτιμότερο. Και πολύτιμο δεν είναι το προϊόν του εμπορίου. Που πολύ θα ήθελε να ήτανε και κάνουν αγώνα να μας πείσουν γι αυτό. Η φύση όμως, αυτή που με τόσο αγώνα προσπαθούμε να διασώσουμε γιατί η ζωή μας εξαρτιέται από αυτήν, ασκεί ευεργετική επίδραση στην γυναικεία ομορφιά. Η χημική μας σύσταση έρχεται σε αρμονία με οτιδήποτε φυσικό Εδώ προτείνουμε μάσκες για τα μαλλιά μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Φυσικές μάσκες: 
Προσοχή: Τα αυγά μην σας τρομοκρατούν με την μυρωδιά τους. Πολλές γυναίκες τα αντικαθιστούν με μαγιονέζα για να αποφύγουν την οσμή. Άλλες προσθέτουν ξύδι που όχι μόνο διασπά την μυρωδιά αλλά και αποτοξινώνει την τρίχα. Επίσης συστήνεται και κονιάκ σε συνδυασμό με το αυγό γιατί προσθέτει στις ευεργετικές ιδιότητες της μάσκας ενώ ταυτόχρονα, διαγράφει την μυρωδιά.

Μάσκα με ελαιόλαδο: Ανακατέψτε πέντε κουταλιές ελαιόλαδο με δυο αυγά. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλύνετε καλά και μετά απαλλαχτείτε με σαμπουάν. Η μάσκα αυτή είναι ιδανική τροφή για την τρίχα.

Μάσκα με μέλι και ελαιόλαδο: Ανακατέψτε δυο κουταλιές μέλι με τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε στα μαλλιά και σκεπάστε τα με ένα πλαστικό καπελάκι ή με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αφήστε για δεκαπέντε λεπτά ξεπλύνετε καλά και ξεβγάλτε με το σαμπουάν της προτίμησης σας.

Μάσκα για ανάλαφρα με καταπληκτική φόρμα μαλλιών:

Μετά το λούσιμο, ξεβγάλτε απλώς με μπύρα. Θα δείτε τα μαλλιά σας με καταπληκτικές μπούκλες αν είναι σγουρά, δυναμικά αν είναι άτονα και αδύναμα, πανέμορφα και σταθερά αν δεν στέκονται πολύ ώρα στο χτένισμα.

Λαμπερά μαλλιά. 
Αφού λουστείτε με το σαμπουάν, απλώστε ένα ποτήρι φρέσκου χυμού λεμόνι ή ξύδι στα μαλλιά σας, κάντε μασάζ και ξεπλύνετε. Ακολουθείστε με το συνηθισμένο σας μαλακτικό μαλλιών. Αυτή η μάσκα θα αφαιρέσει όλη τη σκόνη και τις ακαθαρσίες και τα μαλλιά σας θα λάμπουν. Μην επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία πριν περάσουν δυο βδομάδες.
Βότανα για μαλακά και λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι από τα ακόλουθα βότανα με αρκετό ζεστό νερό και αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα. Προσθέστε 1/4 του ποτηριού ξύδι από μηλήτι (μηλόξυδο) και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μίγμα στα μαλλιά σας.

 Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα βότανα: 
Για κανονικά μαλλιά: φύλλα από δενδρολίβανο, τσουκνίδα, σαμπούκκο
Για ξηρά μαλλιά: φύλλα από χαμομήλι, τσουκνίδα, σαμπούκκο
Για λιπαρά μαλλιά: ξύσμα λεμονιού, μέντα

Μάσκα για λαμπερά μαλλιά: Ανακατέψτε το χυμό ενός φρέσκου πορτοκαλιού, νερό, ένα κουταλάκι μέλι και μερικές σταγόνες (5-7) λάδι από σανδαλόξυλο και ξεπλύνετε τα μαλλιά σας αφού κάνετε σαμπουάν. χτυπήστε δυο αυγά σε μια κουταλιά γάλα και απλώστε στα μαλλιά σας. Ξεπλύνετε μετά από πέντε με επτά λεπτά. Τα μαλλιά σας θα λάμψουν αμέσως. Τέλος, προσθέστε δυο κουταλιές μηλόξυδο σε νερό και ξεπλύνετε.

Μάσκα για καταστραμμένα μαλλιά: Λιώστε μια μπανάνα με μερικές σταγόνες έλαιο αμυγδάλου και κάντε μασάζ στα μαλλιά σας. Αφήστε το για περίπου δεκαπέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με σόδα και ακολούθως χρησιμοποιήστε το σαμπουάν και το μαλακτικό σας.

Ρωσική μάσκα: Αναμείξτε γιαούρτι και βουτυρόγαλα: θα βοηθήσει στη πρόληψη τη πυτιρίδας, θα ενδυναμώσει τις ρίζες, θα δώσει στα μαλλιά σας απίστευτη λάμψη και θα τα κάνει πολύ μαλακά.

Μεσογειακή μάσκα: Αναμείξτε δυο κρόκους αυγού με λίγο μέλι, θα ενυδατώσει τα μαλλιά, διεγείρει τις ρίζες και μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής.
Η μάσκα της Κλεοπάτρας: Φτιάχνεται από έλαιο καρύδας και κονιάκ και βοηθά πολύ στη ψαλίδα.

 Συνταγές για 'σπιτικά' μαλακτικά μαλλιών: 

Τροπικό μαλακτικό: 

Συστατικά: 1 αβοκάντο και γάλα καρύδας 
Οδηγίες: Καθαρίστε το αβοκάντο και αφαιρέσται το κουκούτσι, λιώστε το και σιγά σιγά προσθέστε το γάλα καρύδας. Αφήστε το μίγμα στις άκρες των μαλλιών για δεκαπέντε περίπου λεπτά, ξεπλύνετε και συνεχίστε με το σαμπουάν σας.

Μαλακτικό με σησάμι και καρύδα: 
Συστατικά: 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές σησαμέλαιο, 2 ολόκληρα αυγά, 2 κουταλιές γάλα καρύδας, 2 κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά λάδι καρύδας Οδηγίες: Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ σε χαμηλή ταχύτητα για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Μετά το σαμπουάν, ξεπλύνετε και απλώστε το μαλακτικό στα μαλλιά, κάντε μασάζ με τα δάχτυλα σας και αφήστε για πέντε λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Πηγή : wraiazwi.blogspot.gr

Από  το  Ιστολόγιο  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ