15 έξυπνα tips καθαριότητας



Χύθηκε κόκκινο κρασί; Έκανε την εμφάνισή της κατσαρίδα; Ακολουθούν μερικά έξυπνα tips που πραγματικά θα σου χρειαστούν..


1. Τώρα που καλοκαιριάζει όλοι αγοράζουμε φυτά για το μπαλκόνι μας ή τον κήπο. Πολλά από αυτά όμως μαζεύουν μέσα μικρά ζωύφια και σκουληκάκια. Μπορείς να τα εξοντώσεις αφού βάλεις μέσα σε ένα ψεκαστήρα νερό μαζί με λίγες σταγόνες απορρυπαντικού πιάτων!
 
2. Πως να γυαλίσεις τα φύλλα των φυτών σου; Αρκεί να βάλεις μέσα σε έναν ψεκαστήρα ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα, τρεις κουταλιές λάδι και λίγο νερό. Μετά ανακατεύεις και ψεκάζεις!
 
3. Φοβάσαι τις κατσαρίδες; Τις σιχαίνεσαι πιο πολύ γιατί πάνε και κρύβονται μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας ή του μπάνιου; Για να τις αποφύγεις μπορείς να τοποθετήσεις μέσα στο ντουλάπι ένα μπολάκι με αμμωνία και ζάχαρη.
 
4. Ο λεκές από κόκκινο κρασί φεύγει αν ρίξεις στο σημείο άσπρο κρασί!
 
5. Λεκές από αίμα; Ρίξε πάνω στο σημείο που έχει το αίμα λίγο οξυζενέ, άφησέ το να μουλιάσει και μετά ξέβγαλέ το με κρύο νερό.
 
6. Λερώθηκαν τα καινούρια άσπρα σου παπούτσια; Μην αγχώνεσαι βγαίνει με οδοντόκρεμα και γίνονται πάλι καινούρια!
 

7. Λερώθηκαν τα ρούχα σου από γράσο; Υπάρχει και σε αυτό λύση! Άλειψε με βούτυρο το σημείο που έχει πάνω το γράσο, αφαίρεσε το βούτυρο με κρασί και μετά πλύνε κανονικά με το απορρυπαντικό σου.

 

8. Οτιδήποτε λεκέ (σοκολάτα, καφές, τσάι κ.α) και να έχει το αγαπημένο σου χαλί μπορείς να τον εξαφανίσεις τρίβοντας με λευκό ξύδι.



9. Η λακ κάνει θαύματα στα μαλλιά, γεμίζει όμως με αντιαισθητικούς λεκέδες το σπίτι, όπου κι αν "κάτσει".  Βάλε λοιπόν πάνω σε ένα βρεγμένο βέτεξ λίγο μαλακτικό και πέρασέ το από πάνω!



10. Για τα τζάμια... Φτιάξε ένα διάλυμα με χλιαρό νερό και μια κουταλιά κορν φλάουερ και ψέκασε!

 
11. Πολλά κεριά θαμπώνουν και μαζεύουν σκόνη πάνω. Μπορείς να τα γυαλίσεις αφού τα καθαρίσεις με οινόπνευμα.


12. Αν σου τελείωσε το σύρμα κουζίνας μην ανησυχείς γιατί υπάρχει λύση! Πάρε λίγο αλουμινόχαρτο και φτιάξε μία μπαλίτσα...
 
13. Τρίζει το κρεβάτι την ώρα που πας να κοιμηθείς; Βάλε τέλος στο τρίξιμο ψεκάζοντας τις ενώσεις με σπρέι σιλικόνης.


14. Για να περάσεις πιο εύκολα την κλωστή στη βελόνα απλά βάλε λίγη λακ στην άκρη και θα δεις ότι θα περάσει αμέσως!
15. Για να φύγουν οι μυρωδιές από μπρόκολο, κουνουπίδι κ.α τοποθέτησε απλά στο καπάκι της κατσαρόλας ένα βαμβάκι μουσκεμένο από ξύδι.


πηγή:.tlife.gr

Αφυδάτωση : Αρχή οδυνών... με απρόβλεπτο τέλος

 

Κάντε  κλικ  πάνω  στην  φωτογραφία  για  να  οδηγηθείτε  
σε   εξωτερικό  σύνδεσμο ( ixthielaio.wordpress.com)


8 καλοκαιρινές θρεπτικές τροφές


Μια σαλάτα με αβοκάντο και μάνγκο, μια χούφτα μούρα ή ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, είναι απολαυστικές καλοκαιρινές γεύσεις που συμβάλλουν στην καλή υγεία μας.
Τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα μπορέσετε να αποτρέψετε τυχόν ελλείψεις βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ επίσης τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι ενώσεις που βοηθούν στην προστασία μας από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, καρκίνο, υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις .

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεσπόζουν στη παρακάτω λίστα, όχι μόνο για τα οφέλη τους στην υγεία μας, αλλά και επειδή το καλοκαίρι είναι η εποχή τους…

Μύρτιλα (blueberries)
Μια μερίδα μύρτιλα, έχει το ένα τέταρτο της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C, ενώ τελευταίες μελέτες δείχνουν πως τα μύρτιλα προστατεύουν τον οργανισμό από πληθώρα ασθενειών, μεταξύ των οποίων και τα εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια. Ακόμα, οι πολυφαινόλες, εκτός από το βαθύ χρώμα που δίνουν στα μύρτιλα, στηρίζουν την υγεία των οστών. Τέλος τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στα μύρτιλα, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών και κρατούν το ζάχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο ακόμα και αν δεν είναι η πρώτη σας επιλογή όταν αγοράζετε φρούτα, σίγουρα θα τα συναντήσετε σε μια καλοκαιρινή σαλάτα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είναι γεμάτα από θρεπτικά στοιχεία. Φυτικές ίνες, βιταμίνες B5, B6, C, K, φολικό οξύ, κάλιο και, οι προστάτες των κυττάρων, τα αντιοξειδωτικά είναι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στο αβοκάντο. Τέλος τα αβοκάντο έχουν μεν λιπαρά, αλλά τα καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση καλών επιπέδων της χοληστερίνης και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Αγγούρια
Τα αγγούρια, εκτός από καλή «μάσκα» για τα κόκκινα και πρησμένα μάτια, είναι και σημαντική πηγή βήτα-καροτένιου, καλίου, μαγνήσιου, βιταμινών C, K και B5. Όλα αυτά τα στοιχεία διατηρούν φροντίζουν η πίεση να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ενυδατώνουν το δέρμα. Επιπλέον, τα αγγούρια έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Φροντίστε μόνο να τα τρώτε με τη φλούδα και να τρώτε και τους σπόρους, αφού εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών.

Παγωμένο πράσινο τσάι
Το γεμάτο αντιοξειδωτικά πράσινο τσάι, είτε παγωμένο είτε ζεστό, είναι αυτό που βοηθά το περισσότερο στη γενική καλή υγεία του οργανισμού, περιορίζοντας το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας, εγκεφαλικού και καρδιακής νόσου. Σχετική μελέτη υπέδειξε, πως εκείνοι που καταναλώνουν περίπου 3 φλυτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως, έχουν 45-65% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης, ενώ αντίστοιχες μελέτες υπονοούν πως η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού, περιορίζει την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, όπως είναι του προστάτη και των πνευμόνων.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Η φύση μας προσφέρει πράσινα λαχανικά, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Και πάντα είναι καλό να καταναλώνουμε κάτι όταν είναι η εποχή του, γι’ αυτό το καλοκαίρι προτιμήστε μαρούλι, ρόκα και κάρδαμο. Όλα τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β, C και A, πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες. Επίσης, περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, που είναι η πρώτη ανάγκη του οργανισμού για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Και αν και εδώ σας απασχολεί η σιλουέτα σας, δεν έχετε κανένα λόγο, αφού τα πράσινα λαχανικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και νάτριο, και –κυρίως- χωρίς ίχνος χοληστερόλης.

Φασόλια και άλλα όσπρια
Ένα από τα σημαντικότερα «δώρα» της φύσης, όσο και αν τα σνομπάρουν πολλοί, είναι τα όσπρια. Τα φασόλια κάθε είδους, οι φακές και η σόγια, είναι σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Β, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, καλίου και πρωτεΐνης. Τα όσπρια επίσης είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι εκείνες οι φυτικές ίνες που συνδέονται περισσότερο με την υγεία της καρδιάς, τη χαμηλή χοληστερίνη, την κυκλοφορία του ζαχάρου στο αίμα και την απώλεια βάρους.

Πιπεριές
Οι πιπεριές δεν δίνουν μόνο χρώμα, στο φαγητό και τη σαλάτα αλλά και πολλές βιταμίνες στον οργανισμό. Οι πιπεριές έχουν λίγες θερμίδες ενώ μισή κούπα πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές περιέχουν πάνω από το 230% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Οι πιπεριές περιέχουν ακόμα καροτενοειδή, που είναι τα στοιχεία που τους δίνουν το έντονο χρώμα τους, αλλά και σχετίζονται με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Μάνγκο
Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Μόλις ένα φλιτζάνι φέτες μάνγκο, μας δίνουν περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α (η οποία είναι απαραίτητη για την όρασή μας) και περίπου το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C (η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα). Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας βοηθούν να αισθανόμαστε πλήρεις και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (που βοηθά στην υγεία της καρδιάς), ενώ έχουν λίγες θερμίδες, λίπος, νάτριο και χοληστερόλη. Υπάρχουν επίσης κάποια πρώτα συμπεράσματα πως το μάνγκο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

clickatlife

IF  MEDIA


Οι κίνδυνοι της κατάχρησης Hi-tech συσκευών

Η υπέρχρηση ηλεκτρονικών συσκευών προκαλούν τραυματισμούς οι οποίοι δύσκολα καταπολεμώνται

Πόνος στους αντίχειρες, φλεγμονή στους αγκώνες και δύσκαμπτοι ώμοι είναι μερικοί από τους μυοσκελετικούς τραυματισμούς που σχετίζονται με την κατάχρηση δημοφιλών, υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συσκευών, που τις μέρες τούτες συχνά προσφέρονται ως δώρα.
«Το ζήτημα είναι σοβαρό, διότι ο κόσμος χρησιμοποιεί ολοένα περισσότερο τέτοιου είδους hi-tech συσκευές», δήλωσε στο Ρόιτερς ο δρ Γουϊλιαμ Λένιχαμ, από το Οστεοπαθητικό Κέντρο Καταπράυνσης του Πόνου, στην Σιγκαπούρη.

«Η κατάχρησή τους, όμως, έχει ως συνέπεια την ανάπτυξη των επονομαζόμενων συνδρόμων υπέρχρησης – ένα είδος τραυματισμών οι οποίοι όταν εκδηλωθούν δύσκολα καταπολεμώνται», πρόσθεσε.

Έως πριν από λίγα χρόνια, τα σύνδρομα υπέρχρησης εκδηλώνονταν πρωτίστως σε όσους έγραφαν με τις ώρες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καθώς και σε επαγγελματίες όπως οι μπογιατζήδες και οι χειριστές των κομπρεσέρ οι οποίοι επίσης κάνουν μονότονες κινήσεις.

Αν και η πλειονότητα των χρηστών hi-tech συσκευών προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τα σύνδρομα υπέρχρησης γίνονται ολοένα πιο συχνά, προσβάλλοντας πλέον ακόμα και παιδιά ηλικίας μόλις 7 ετών, σύμφωνα με τον βρετανικό οργανισμό RSI Action (Δράση για τα Σύνδρομα Υπέρχρησης).

Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό, τα σύνδρομα υπέρχρησης αυξάνονται «επειδή αυξάνονται το εργασιακό στρες, η χρήση κινητών για τη δουλειά και η χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και iPod – αλλά και διότι αυξάνονται οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν με τις ώρες ηλεκτρονικούς υπολογιστές».
Και η ίδια η εξέλιξη της τεχνολογίας, όμως, φαίνεται ότι παίζει ρόλο. Καθώς λ.χ. μικραίνουν τα κινητά, τα πληκτρολόγιά τους επίσης συρρικνώνονται, με συνέπεια η χρήση τους να απαιτεί πιο «λεπτές» κινήσεις των δακτύλων οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν τις αρθρώσεις.

Επιπλέον, η… μανία μας με τα iPod και τα γραπτά μηνύματα (SMS) έχει αρχίσει να πλήττει τους αντίχειρές μας.

«Τα νοσοκομεία αναφέρουν αυξημένα κρούσματα συνδρόμων υπέρχρησης, κυρίως μεταξύ νέων που στέλνουν αλλεπάλληλα SMS», είπε ο δρ Ερ Μπενγκ Σιόνγκ από την Εταιρεία Φυσιοθεραπευτών της Σιγκαπούρης.

«Τα σύνδρομα αποτελούν μία ασθένεια της εποχής».

Οι κονσόλες των βιντεοπαιχνιδιών επίσης μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη των συνδρόμων. Αν και η πολύωρη παραμονή στον καναπέ, με το joystick στο χέρι και τα μάτια καρφωμένα στην τηλεόραση αποτελεί για πολλούς την μεγαλύτερη απόλαυση, τα χέρια μπορεί να υποφέρουν.

Ο δρ Νταϊσούκε Ίτο, επικεφαλής του Κέντρου Ορθοπεδικής και Πλαστικής Χειρουργικής Σενζόκου, στο Τόκυο, εξηγεί ότι τα κρούσματα συνδρόμων υπέρχρησης λόγω ηλεκτρονικών παιχνιδιών έχουν ήδη αυξηθεί – και εκτιμά ότι θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

«Πολλοί παθαίνουν τενοντοθηκίτιδα», λέει, αναφερόμενος στο είδος της φλεγμονής που αναπτύσσεται στους τένοντες του καρπού και της άκρας χείρας.

«Σε τέτοια περίπτωση μπορούμε να καταπραΰνουμε τη φλεγμονή με φάρμακα, ακόμα και με ενέσεις στο επώδυνο σημείο, ή να βάλουμε στον ασθενή έναν κηδεμόνα (νάρθηκα)», προσθέτει. «Ωστόσο, ο πάσχων θα υποτροπιάσει, εάν ξαναρχίσει τις μονότονες κινήσεις. Συνεπώς, εάν θέλει να απαλλαγεί από το πρόβλημα, πρέπει να απαρνηθεί το παιχνίδι».

Το πρόβλημα αναγνωρίζουν και οι ίδιοι οι κατασκευαστές των κονσόλων. Στην ιστοσελίδα λ.χ. του Nintendo Wii (http://wii.nintendo.com) αναγράφεται ότι οι παίκτες πρέπει να κάνουν διάλειμμα κάθε 15 λεπτά.

Το εγχειρίδιο, εξάλλου, του Playstation της Sony επίσης ζητά από τους παίκτες να κάνουν διαλείμματα, καθώς και να προσέχουν την στάση του σώματός τους την ώρα που παίζουν. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η ενασχόληση με μέτρο, η καλή στάση του σώματος και τα τεντώματα των ακινητοποιημένων μελών (και δακτύλων) του σώματος αποτελούν κλειδί για την πρόληψη των hi-tech συνδρόμων υπέρχρησης.

«Όσοι δουλεύουν μπροστά στο κομπιούτερ οκτώ ώρες την ημέρα, ήδη προκαλούν βλάβες στα χέρια τους», λέει ο δρ Λένιχαμ. «Δεν χρειάζεται μόλις επιστρέψουν στο σπίτι τους να συνεχίσουν τις μονότονες κινήσεις, κάνοντας ακόμα μεγαλύτερη ζημιά. Η πρόληψη είναι πάντοτε η καλύτερη θεραπεία».

oneman.gr

Συμπτώματα κατάθλιψης και φυσικές θεραπείες


ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

 Οξεία αίσθηση απώλειας, ανεξήγητη θλίψη, απώλεια ενέργειας, έλλειψη ενδιαφέροντος
Τα πιο εντυπωσιακα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι μια οξεία αίσθηση της απώλειας, ανεξήγητη θλίψη, απώλεια ενέργειας, έλλειψη ενδιαφέροντος για τον κόσμο γύρω, και κόπωση. Μια διαταραχή ύπνου είναι ένα επισης συχνό φαινόμενο.
Άλλα συμπτώματα της κατάθλιψης είναι η απώλεια της όρεξης, ζάλη, φαγούρα, ναυτία, ανησυχία, ευερεθιστότητα, ανικανότητα ή ψυχρότητα, δυσκοιλιότητα, πόνοι σε όλο το σώμα, την έλλειψη συγκέντρωσης και αναποφασιστικότητα.
Χαμηλή θερμοκρασία του σώματος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εξάψεις και ρίγος
Περιπτώσεις σοβαρής κατάθλιψης μπορεί να χαρακτηρίζεται και από χαμηλή θερμοκρασία σώματος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, εξάψεις και ρίγος
.
Αιτίες της κατάθλιψης
Παρατεταμένες περιόδους άγχους και έντασης μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη.
Η υπερβολική και αδιάκριτη χρήση ναρκωτικών
Η υπερβολική και αδιάκριτη χρήση ναρκωτικών οδηγεί και σε κακή αφομοίωση των βιταμινών και ανόργανων συστατικών από τον οργανισμό και τελικά προκαλεί την κατάθλιψη.
Διορθωτικά μέτρα για την κατάθλιψη με φυσικες θεραπειες
Το μηλο είναι ένα από τις πιο πολύτιμες θεραπείες για την κατάθλιψη. Οι διάφορες χημικές ουσίες που υπάρχει στο εν λόγω φρούτο όπως η βιταμίνη Β, φώσφορο, κάλιο βοηθούν στη σύνθεση του γλουταμινικού οξέος,το οποίο ελέγχει τη φθορά των νευρικών κυττάρων. Οι καρποί πρέπει να λαμβάνεται με γάλα και μέλι. Αυτή η λύση θα λειτουργήσει ως ένα πολύ αποτελεσματικό τονωτικό των νεύρων και της ανατροφοδότησης με νέα ενέργεια και ζωή.
Κατάθλιψη θεραπεία με (Cashewnut) κασιους φυστικια
Η cashewnut είναι ένα άλλο πολύτιμο φάρμακο για την κατάθλιψη και γενικά για ενα νευρικό ατομο και αδυναμία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β ομίλου, ιδίως την θειαμίνη, και, επομένως, χρήσιμη για την τόνωση της όρεξης και του νευρικού συστήματος. Επίσης, είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη που κρατά το σώμα ενεργό, χαρούμενο, και ενεργητικό
Θεραπεία με Σπαράγγια
Η ρίζα του σπαραγγιού έχει βρεθεί ωφέλιμη για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χρησιμοποιείται ως φυτικό φάρμακο για ψυχικές διαταραχές. Είναι ένα καλό τονωτικό για τον εγκέφαλο και τα νεύρα. Ένα ή δύο γραμμάρια σε σκόνη από την ξηρά ρίζα του φυτού μπορεί να ληφθεί μια φορά ημερησίως.
θεραπεία με κάρδαμο
Η χρήση του κάρδαμου έχει αποδειχθεί πολύτιμη στην κατάθλιψη. Σκόνη σπόρων προς σπορά πρέπει να με βρασμένα σε νερό ως τσάι παρασκευάζεται με τον συνήθη τρόπο. Ένα πολύ ευχάριστο άρωμα προστίθεται στο τσάι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για τη θεραπεία αυτής της πάθησης.
θεραπεία με Lemon Balm (βαλσαμο)
Το βότανο έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για τη θεραπεία της ψυχικής κατάθλιψης.  ΤΟ Βαλσαμελαιο σε Μασάζ απομακρύνει την κούραση του εγκεφάλου, της καρδιάς από την κατάθλιψη,  Μια κρύα έγχυση του βάλσαμο που λαμβάνενται ελεύθερα είναι φημισμένο για να είναι εξαιρετικο για κατευναστική επιρροή της στα νεύρα.Περίπου τριάντα γραμμάρια του βοτάνου πρέπει να τοποθετηθεί σε μισό λίτρο κρύο νερό και αφήνεται για δώδεκα ώρες. Η έγχυση πρέπει να λαμβάνετε σε μικρές δόσεις στη διάρκεια της ημέρας.
Κατάθλιψη θεραπεία με ροδοπεταλα
Μια έγχυση του ροδοπέταλα θα πρέπει να παρασκευαστεί με ανάμειξη 15 gm του ροδοπέταλα σε 250 ml βραστό νερό. Αν ειναι καποιος μεθυσμένος αντί για το συνηθισμένο τσάι και καφέ, είναι ευεργετικό για τη θεραπεία
Κατάθλιψη θεραπεία με βιταμίνη Β
Διατροφή έχει μια βαθιά επίδραση στην ψυχική υγεία ενός ατόμου. Ακόμη και μία μόνο θρεπτική ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη σε ευαίσθητα άτομα. Η Διατροφική θεραπεία ενισχύει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η νορεπινεφρίνη, που επηρεάζουν την διάθεση που λείπουν συχνά σε καταθλιπτικά άτομα. Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β, όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, πράσινα λαχανικά, αυγά, ψάρια και βοηθά στην αποκατάσταση της ζωτικότητας και κέφι σε ένα άτομο.
Διατροφή για την κατάθλιψη
Η διατροφή του ατόμου που πάσχει από κατάθλιψη θα πρέπει να αποκλείσει εντελώς το τσάι, ο καφές, το αλκοόλ, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά τύπου κόλα, όλα τα λευκά προϊόντα, αλεύρι, ζάχαρη, χρωστικές ουσίες, χημικά πρόσθετα, άσπρο ρύζι, και την ισχυρή καρυκεύματα.
Η διατροφή πρέπει να περιορίζεται σε τρία γεύματα. Τα φρούτα μπορεί να ληφθουν το πρωί για πρωινό με γάλα και μια χούφτα ξηρούς καρπούς ή σπόρους. Το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να αποτελείται από λαχανικά στον ατμό, ολικής αλέσεως τορτίγια σιταριού και ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα. Για το δείπνο, πράσινη σαλάτα λαχανικών και όλα τα διαθέσιμα βλαστούς όπως σπόροι φυτρα τα πράσινα φασόλια το cottage cheese, ή ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα θα ήταν ιδανικό.
Άλλες θεραπείες κατάθλιψη
Ένα άτομο που πάσχει από κατάθλιψη μπορεί να το ξεπεράσει με το να είναι πιο δραστήριο και να εκτρέπει την προσοχή του προς τους άλλους ανθρώπους και πράγματα. Η χαρά της επίτευξης υπερνικά αγωνία ή τη δυστυχία.
Άσκηση
Η άσκηση παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη θεραπεία της κατάθλιψης. Το μόνο που δεν κρατά το σώμα σωματικά και ψυχικά υγειες αλλά και να παρέχει αναψυχή και πνευματική χαλάρωση. Είναι το καλύτερο ηρεμιστικό της φύσης. Η άσκηση, επίσης, τονώνει τον οργανισμό, προσφέρει μια αίσθηση της ολοκλήρωσης, και μειώνει την αίσθηση της αδυναμίας.

Χαλάρωση και Διαλογισμός
Ο ασθενής πρέπει να μάθει και την τέχνη της χαλάρωσης και διαλογισμού που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στη θεραπεία της κατάθλιψης. Πρέπει να κερδίσει τον έλεγχο του νευρικού συστήματος του και τις διανοητικές και συναισθηματικές ενέργειές του σε ξεκούραστες δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εξασφάλιση επαρκούς ανάπαυσης και ύπνου υπό ήσυχες συνθήκες. Ο διαλογισμός θα βοηθήσουν στη δημιουργία μιας ισορροπίας στο νευρικό σύστημα. Αυτό θα επιτρέψει στους αδένες να επανέλθεουν σε σωστή κατάσταση με ορμονική ισορροπία και ως εκ τούτου να ξεπεράσουν το αίσθημα της κατάθλιψης
.
Οι  πληροφορίες που περιέχονται έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν  την γνωμάτευση του ιατρού σας η την επίσκεψη σε άλλον ειδικό της υγείας     Αν αποφασίσετε να  ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας

Πηγή :  bioathens.com

Δέκα λόγοι για να περπατάς ξυπόλητος/η στην άμμο


Όποιο πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις στο πέλμα (πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα φτέρνας), τώρα το καλοκαίρι έχεις μια μοναδική ευκαιρία να ανακουφιστείς: Το περπάτημα στην άμμο. Φαίνεται – και είναι – κάτι τόσο απλό, ωστόσο έχεις πολλούς λόγους για να το δοκιμάσεις: • Επιτρέπει στο σώμα να γειωθεί. Πατώντας στο έδαφος με γυμνά πόδια μεταφέρονται στο σώμα σου ελεύθερα ηλεκτρόνια, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι κινδυνεύεις λιγότερο από φλεγμονές και φθορές του οργανισμού. Με άλλα λόγια, σε κάνει να ξανανιώνεις. (Η γείωση αποδίδει καλύτερα σε υγρή άμμο, γιατί το θαλασσινό νερό είναι άριστος αγωγός του ηλεκτρισμού). • Ωφελεί την καρδιά, το δέρμα, τους μυς, τους τένοντες και τα οστά. Αρκεί βέβαια να μη γίνεται κάτω από καυτό ήλιο. Βαδίζοντας σε στεγνή ή υγρή άμμο με αργή, απολαυστική κίνηση, γυμνάζεις όλους τους μυς που στηρίζουν και κινούν το σώμα δίνοντας έμφαση στις γάμπες, τα πέλματα και τους γλουτούς. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να κατασκευάσουν σαγιονάρες και παπούτσια που να δίνουν στον χρήστη την αίσθηση ότι περπατά στην άμμο! • Η κατανάλωση θερμίδων στο αμμουδερό βάδισμα είναι σχεδόν διπλάσια από ό,τι στην άσφαλτο. Το σώμα δαπανά διπλή (έως και τριπλή) ενέργεια σε σύγκριση με το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια, με ταυτόχρονη ωφέλεια του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα, αυξάνεται η σωματική αντοχή σε γυναίκες ηλικίας άνω των 60 ετών. • Η άμμος προσφέρεται για παιχνίδι τόνωσης και ευεξίας των κάτω άκρων. Περπάτησε πατώντας εναλλάξ στις μύτες και στις φτέρνες και νιώσε τα πόδια σου να βουλιάζουν μέσα στους ευεργετικούς κόκκους της. Σκάψε με τα δάχτυλα των ποδιών σου την υγρή άμμο. • Το βάδισμα στην άμμο βοηθάει στη διαμόρφωση της καμάρας μικρών και μεγάλων. Γονείς και παιδιά, περπατήστε άνετα με γυμνά πόδια σε αμμώδη παραλία, λένε οι ειδικοί, καθώς η ξιπολησιά εξασφαλίζει υγιή πόδια με λιγότερες παραμορφώσεις. • Το πάτημα στη ζεστή άμμο κάνει καλό στην αρθρίτιδα. Σε ήπια μορφή της νόσου, θεωρείται ότι ελαχιστοποιεί τους πόνους του βαδίσματος και τη φθορά των αρθρώσεων, αφού η άμμος μειώνει τους κραδασμούς του βαδίσματος. Επίσης ανακουφίζει τα πρησμένα πόδια όσων υποφέρουν από φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων (καλύτερα ακόμα όταν περπατούν με τους αστραγάλους μέσα στο νερό). • Κάνει εξαιρετικό μασάζ σε όλο το πέλμα, ενώ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της πατούσας κάνοντας φυσική περιποίηση της επιδερμίδας. • Το περπάτημα στην ακροθαλασσιά, εκεί όπου σκάει το κύμα, ανακουφίζει το σώμα και την ψυχή, διώχνει το στρες και προσφέρει ένα μοναδικό αίσθημα ελευθερίας και επαφής με τη φύση. • Γίνεται κάτι παραπάνω από διασκέδαση, αν συνδυαστεί με την ανακάλυψη κοχυλιών και βότσαλων. Ακόμα, διατηρεί τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Τι να προσέξεις • Με μια μικρή βόλτα στην παραλία εξασφαλίζεις όλα τα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις διανύοντας μεγάλες, κουραστικές αποστάσεις. • Βεβαιώσου ότι η άμμος στην οποία θα περπατήσεις είναι καθαρή και απαλλαγμένη από αιχμηρά αντικείμενα, μεταλλικά καπάκια μπουκαλιών, αχινούς κλπ. • Αν αντιμετωπίζεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. διαβήτη, καρδιολογικά ή μυοσκελετικά προβλήματα), καλύτερα να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, πριν επιχειρήσεις να βαδίσεις στην άμμο. Golden Magazine

Ποιες τροφές μας προσφέρουν νεανικό δέρμα;


 
Ξεχάστε το μαύρισμα. Αν θέλετε το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και ανανεωμένο, φροντίστε να τρώτε τουλάχιστον δύο φρούτα και μία μεγάλη σαλάτα την ημέρα – με πρώτη σας προτεραιότητα τα ακτινίδια, τα καρότα και τις ντομάτες.
Όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του St Andrews, στη Σκωτία, μέσα σε λίγες εβδομάδες από την ένταξη στο καθημερινό διαιτολόγιο τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, το δέρμα αποκτά μία υγιή, «αστραφτερή» χροιά.Όπως εξηγούν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «PLoS One», τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες, οι οποίες αφθονούν στα φρούτα και τα λαχανικά, προσδίδοντάς τους το χαρακτηριστικό κίτρινο ή/και κόκκινο χρώμα τους.
Τα καροτενοειδή υπάρχουν επίσης σε όλες τις στοιβάδες του ανθρώπινου δέρματος. Υπάρχουν αρκετές εκατοντάδες καροτενοειδών, με πιο γνωστά την βήτα-καροτίνη και την λυκοπένη (ή λυκοπένιο), που ανήκουν στα πιο καλά μελετημένα και έχουν συσχετισθεί με πολλά οφέλη στην υγεία.
Στην παρούσα μελέτη, ο δρ Ρος Ουάιτχεντ, ερευνητής στο Τμήμα Ιατρικών & Βιολογικών Επιστημών του StAndrews, και οι συνεργάτες του, ανέλυσαν κατ’ αρχήν την επίδραση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στην χροιά του δέρματος 35 φοιτητών τους, ηλικίας 18 έως 25 ετών. Οι 14 από τους εθελοντές ήταν άντρες.
Κατά την έναρξη της μελέτης, καθώς και τρεις και έξι εβδομάδες αργότερα, οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε δερματικά τεστ και συμπλήρωσαν ειδικά ερωτηματολόγια διατροφής με 63 ερωτήματα, τα 10 εκ των οποίων αφορούσαν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όσοι αύξησαν στη διάρκεια της μελέτης την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, παρουσίασαν ένταση της φυσικής κόκκινης και κίτρινης χροιάς του δέρματός τους.
Στην πραγματικότητα, η προσθήκη 2,9 μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, επί έξι εβδομάδες, ήταν αρκετές για να μοιάζει το δέρμα τους πιο ροδοκόκκινο, ενώ με 3,3 μερίδες την εβδομάδα αυξανόταν η φωτεινότητά του – με τις παρατηρούμενες αλλαγές να είναι μετρήσιμες στα δερματικά τεστ.
Οι επιστήμονες επιστράτευσαν στη συνέχεια 24 άλλους φοιτητές του πανεπιστημίου τους, ηλικίας 18 έως 22 ετών, για να διερευνήσουν κατά πόσον οι μετρήσιμες δερματικές αλλαγές που παρατήρησαν γίνονται αντιληπτές από άλλους ανθρώπους.Από αυτούς τους εθελοντές ζήτησαν να βαθμολογήσουν μερικές από τις φωτογραφίες που είχαν τραβήξει πριν και μετά την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών.
Αποτέλεσμα: τα πιο ροδοκόκκινα και φωτεινά πρόσωπα, εξαιτίας των περισσότερων φρούτων και λαχανικών, βαθμολογήθηκαν ως πιο ελκυστικά.Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να προωθηθεί η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, η οποία τεκμηριωμένα θωρακίζει την υγεία έναντι πολλών δεινών και αποδεικνύεται ότι μας κάνει και πιο ελκυστικούς, εκτίμησε ο δρ Ουάιτχεντ.
Μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν για να πεισθεί ο κόσμος να αποφεύγει την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (του ηλίου και των σολάριουμ), που συνήθως χρησιμοποιείται επειδή θεωρείται ότι το μαύρισμα μας κάνει να φαινόμαστε πιο όμορφοι, διότι «το ίδιο όφελος μπορεί να αποκομίσει κάποιος τρώγοντας πιο υγιεινά», πρόσθεσε.

Πηγή: Τα nea online

Aπό  το  Ιστολόγιο  grizos gatos