Τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα κάντιντα


Τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα Κάντιντα

Άρθρο του Michael Edwards

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολλά επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα τρόφιμα, ακόμη κι όσοι προσέχουν πολύ την υγεία τους. Σε έναν κόσμο που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με το σώμα βιολογικά προγραμματισμένο να επιθυμεί περισσότερα γλυκά και υδατάνθρακες – ουσίες που είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν στη φύση – είναι συνηθισμένο και απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε αυξημένο ποσοστό του μύκητα Κάντιντα στο σώμα μας.


Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να ισορροπήσετε τη χλωρίδα του εντέρου σας. Η εξισορρόπηση της χλωρίδας θα σας ανακουφίσει από πολλά προβλήματα υγείας, ακόμη και από κάποια μικρά κι ενοχλητικά που θεωρούσατε ότι θα σας ακολουθούσαν για το υπόλοιπο της ζωής σας, όπως η φαγούρα στα αυτιά, η έντονη οσμή του σώματος και το έκζεμα.

Σκόρδο

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το σκόρδο είναι αντιμυκητιασικό, αντιπαρασιτικό, αντιβακτηριακό και αντιιικό. Βοηθά επίσης κι αλλού, όπως στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα μόνο συστατικό για να το χρησιμοποιήσω για θεραπευτικούς σκοπούς, θα επέλεγα το σκόρδο. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ακριβώς πώς να το χρησιμοποιούν για να καρπωθούν τα οφέλη του.

Πρώτον και κύριον, μην το μαγειρέψετε, διότι έτσι χάνει όλες τις ιδιότητες καταπολέμησης του Κάντιντα. Δεύτερον, είναι καλύτερο να το κόψετε και να το αφήσετε για λίγο πριν το φάτε. Ή, αν διαθέτετε γερό στομάχι και στόμα, μασήστε το για ένα λεπτό με το στόμα ανοιχτό, εισπνέοντας κι εκπνέοντας. Αυτό αποτελεί επίσης μια απίστευτα αποτελεσματική θεραπεία για τα προβλήματα των δοντιών και των ούλων, ακόμα και για την κακή αναπνοή. Αν φυσικά το καταπιείτε, η ανάσα σας θα μυρίζει σκόρδο, αυτό όμως αποτελεί ένδειξη ότι το σώμα σας είναι γεμάτο τοξίνες.

Μην χρησιμοποιείτε σκόρδα από την Κίνα, ακόμη και αν είναι βιολογικά. Αυτά τα μικρά, λευκά σκόρδα πάντα καλλιεργούνταν στην Κίνα, το έδαφός της όμως είναι πολύ τοξικό.

Αιθέρια έλαια

Το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει αντιμυκητιασικές, αντιβακτηριακές και αντιπαρασιτικές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικά ισχυρό και μπορεί να ληφθεί και σε μορφή ταμπλέτας.

Άλλα αιθέρια έλαια που σκοτώνουν τον μύκητα Κάντιντα είναι η λεβάντα, το γαρύφαλλο, το τεϊόδεντρο και η μέντα, αν και προσωπικά δεν προτείνω την κατανάλωσή τους. Αποτελούν καλή λύση για τα δερματικά εξανθήματα που προκαλούνται από τον μύκητα, αν και η χρήση τους μπορεί να είναι κάπως οδυνηρή. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν βλάπτουν το δέρμα, ακόμη και αν νιώσετε μια αίσθηση καψίματος.

Έλαια

Το έλαιο καρύδας είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές και αντιπαρασιτικές του ιδιότητες, αν και η αποτελεσματικότητά του στον έλεγχο του Κάντιντα είναι μικρή σε σύγκριση με άλλες ουσίες. Το έλαιο Νιμ διαθέτει παρόμοιες αντιπαρασιτικές ιδιότητες, λίγο ισχυρότερες από αυτές του ελαίου καρύδας, αλλά θα πρέπει να εφαρμόζεται μόνο τοπικά.

Άλλες ουσίες που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τον μύκητα περιλαμβάνουν την αρτεμισία, το μαύρο ξύλο καρυδιάς, το μαύρο ισπανικό ραπανάκι, το ιπέροξο (Pau d’ Arco), την υδραστίδα, το Κινεζικό βότανο Coptis chinensis, το τζίντζερ, την κανέλα και το εκχύλισμα φύλλων ελιάς. Είναι χρήσιμο να τα έχετε στο σπίτι σας, ενώ μερικά από αυτά είναι πολύ αποτελεσματικά στην εξόντωση των παρασίτων και των ιών και την αντιμετώπιση των βακτηριακών λοιμώξεων (Coptis chinensis, αρτεμισία, μαύρο ξύλο καρυδιάς, μαύρο ισπανικό ραπανάκι). Πάντως, αν και είναι αντιμυκητιασικά, δεν αποτελούν την καλύτερη λύση.

Ο αγαπημένος μου συνδυασμός για την εξάλειψη του υπερβολικού ποσοστού μύκητα στο σώμα είναι το ενδεκανοϊκό οξύ και τα προβιοτικά πολύ υψηλής ποιότητας. Συνδυάστε το παραπάνω με τον εντερικό καθαρισμό Shillington καθώς και με καθημερινή κατανάλωση σαλάτας με πολλά διαφορετικά λαχανικά και το παχύ σας έντερο θα καθαρίσει από τον Κάντιντα σε μερικές ημέρες, ίσως και σε μία μόνο ημέρα. Το θετικό όσον αφορά το ενδεκανοϊκό οξύ και τα προβιοτικά είναι ότι δεν σκοτώνουν τα ωφέλιμα βακτήρια. Εξολοθρεύουν μόνο τον Κάντιντα και άλλους μύκητες. Αν θέλω να καταπολεμήσω και τα παράσιτα, χρησιμοποιώ ένα συμπλήρωμα με αγριαψιθιά και μαύρο ξύλο καρυδιάς.

Συμπέρασμα

Όποια κι αν είναι η μέθοδος που θα ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε την ισορροπία του εντέρου σας, μια διατροφή με πολλά φρέσκα, ωμά και κατά προτίμηση βιολογικά λαχανικά είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το πεπτικό σας σύστημα αλλά και για ολόκληρο το σώμα σας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τον Κάντιντα εδώ

Από  τη  φιλική  σελίδα    ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ