Επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία





ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αποφεύγετε επεξεργασμένες τροφές, όπως ένα αναψυκτικό ή μερικά πατατάκια, ειδικά αν είναι μέρος της καθημερινής διατροφής σας.

Αλλά, αν καταλάβετε πως αυτά τα εθιστικά,τα επεξεργασμένα τρόφιμα διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του μυαλού σας, του σώματός σας και της ψυχής σας, ίσως αρχίσετε να επιλέγετε πιο υγιεινές τροφές που, αντί να σας φθείρουν,θα σας εμπλουτίζουν.

Δείτε λοιπόν γιατί το να μειώσετε στο ελάχιστο την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών κρύβει σπουδαία οφέλη:ygeia-kai-epeksergasmenes-trofes-

Οι επεξεργασμένες τροφές είναι εθιστικές διότι o οργανισμός μας τις επεξεργάζεται πολύ διαφορετικά απ‘ ότι τα φυσικά τρόφιμα.
Οι μη φυσικές τροφές υπερ-διεγείρουν την παραγωγή ντοπαμίνης (γνωστή και ως «νευροδιαβιβαστής της ευχαρίστησης») πράγμα που σε κάνει να τις αναζητάς συνεχώς.
Έτσι, το σώμα εθίζεται στην κατανάλωση τροφών χαμηλής αξίας, πράγμα το οποίο οδηγεί συχνά σε προβλήματα υγείας και παχυσαρκίας.

Οι τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία πολλές φορές περιέχουν φωσφορικά άλατα.

Τα φωσφορικά άλατα βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής, τη γεύση, αλλά και την υφή των τροφών. Όμως, παράλληλα επιταχύνουν τη γήρανση, φθείρουν γρήγορα τα νεφρά και μειώνουν την οστική μάζα.
trofes-kai-ygeia
Μελέτες δείχνουν ότι συστατικά όπως: φυτικά έλαια, επεξεργασμένα άλευρα, εξευγενισμένα σάκχαρα (επεξεργασμένα) και άλλες επιβλαβείς ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι υπεύθυνα για την επιδημία της χρόνιας φλεγμονής, ασθένεια η οποία έχει συσχετιστεί με την αναπνευστική ανεπάρκεια, τα νευρολογικά προβλήματα, την άνοια, τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο.
Επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν χάσει τα ένζυμα τους, τις φυσικές τους ίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους κατά τη ροή τους στον πεπτικό σωλήνα, καταστρέφουν την ευεργετική εντερική χλωρίδα και πανίδα, κάνοντας το πεπτικό σύστημα ευάλωτο σε λοιμώξεις.
Έρευνες υποστηρίζουν ότι η δυσκολία συγκέντρωσης και σκέψης πολύ πιθανό να συνδέεται με τη διατροφή. Επίσης, μια μελέτη που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε ότι η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών μπορεί να σε κάνει οξύθυμο, αλλά και να μειώσει τη δυνατότητα ανταπόκρισης σε στρεσογόνους παράγοντες. Αντίθετα, οι φυσικές τροφές δίνουν μια αίσθηση ηρεμίας, σταθεροποιούν την ενέργεια σας και συνεισφέρουν στην καλή διάθεση.
Η πλειοψηφία των μεταποιημένων τροφών στην αγορά σήμερα περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά που συνδέονται με βαριές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η στειρότητα και ο καρκίνος.
Οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί που περιέχονται στις επεξεργασμένες τροφές συχνά καλλιεργούνται με πολλά φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα. Για παράδειγμα, στα δημητριακά που τρώμε για πρωινό έχουν βρεθεί να περιέχουν μέχρι και 70 είδη φυτοφαρμάκων. Από την άλλη, όταν καταναλώνουμε φυσικές τροφές έχουμε την ευχέρεια να επιλέξουμε ένα βιολογικό προϊόν.

diatrofi-kai-ygeia

Η διατροφική αξία των επεξεργασμένων τροφών είναι τόσο μικρή που πολλές φορές μύκητες, βακτήρια, έντομα και ζώα αρνούνται να τα καταναλώσουν και μένουν αναλλοίωτα άσχετα με την ηλικία τους, πέρα από την χρήση συντηρητικών που είναι εκτενής.
Οι φρέσκες τροφές είναι πιο φτηνές από τις επεξεργασμένες σε αντίθεση με τη γνώμη πολλών. Ειδικά αν σκεφτείτε την ποιοτική διαφορά και τη διαφορετική επίδραση που θα έχουν σε εσάς

Πηγές:

www.rodale.com/processed-foods,
www.naturalnews.com/
mlhttp://ethernews.com/

Aυτό το ξέρατε ; Κοινοποιήστε το !


Aπό  τη  σελίδα  στο  facebook   https://www.facebook.com/top10homeremedies/

Καρπουζοθεραπεία για βαθιά αποτοξίνωση


 

 Η καρπουζοθεραπεία είναι μία από τις καλύτερες αποτοξινωτικές μεθόδους.

Είναι απλή, είναι νόστιμη, δροσερή και χορταστική.

Ο κανόνας; Απλώς τρως μόνο καρπούζι.

Καλό είναι να αποφεύγεται από άτομα που ακολουθούν ιδιαίτερη διατροφή για λόγους υγείας. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Η θεραπεία γίνεται για μία μέρα ή για τρεις μέρες. Υπάρχουν κάποιοι που την ακολουθούν

για μία εβδομάδα ή και περισσότερο, αλλά αυτή η παρατεταμένη νηστεία χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης.
 

Διαβάστε  τη  συνέχεια  στο  Ιστολόγιο   ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ

Αλόη η θεραπευτική

 

 "Ξεκίνησα να πίνω χυμό Αλόης! Εσύ τί ξέρεις για την Aloe Vera και τις ιδιότητές της;

Βιταμίνη Ε και λιπαρα Ω3 συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και προσφέρουν αντιγηραντική δράση.

Εδώ και πολλά χρόνια διάβαζα διάφορες διθυραμβικές κριτικές για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό ο χυμός της Aloe Vera ή αλλιώς της Αλόης. Μικροβιοκτόνο, εξαιρετικό για το έντερο, πολλές βιταμίνες, αντικαρκινικές ιδιότητες, ιδανικό συστατικό για χρήση σε εγκαύματα, δερματίτιδες και πολλά άλλα και σούπερ συστατικό στη βιομηχανία των καλλυντικών από έχει αντιγηραντικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Τον τελευταίο καιρό που ψάχνω γενικά εναλλακτικά προϊόντα, άρχισα να ξαναψάχνω για την Αλόη είτε μόνης της, είτε σε συνδυασμό με άλλα απαραίτητα αντιοξειδωτικά.

Από όλα τα φάρμακα που κυκλοφορούν παγκοσμίως σε όλες τις χώρες, η αλόη περιέχει το 25% των συστατικών τους, με πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι σε φυσική μορφή και όχι χημική. Αυτό μεταφράζεται και αλλιώς. Το 25% όλων των φαρμάκων περιέχει συστατικά της Αλόης!!!!

Η Αλόη είναι μια σημαντική πηγή βιταμινών, ειδικά τις A, C, E, σημαντικές βιταμίνες που ενεργοποιούν τις διαδικασίες αυτοκαθαρισμού του οργανισμού και είναι γνωστές ως αντιγηραντικές. Βοηθούν στην ανάπτυξη υγιούς δέρματος, μαλλιών, δοντιών, ούλων.

Ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στους ιούς αλλά και προλαμβάνουν τις καρκινογενέσεις που γίνονται καθημερινά μέσα στον οργανισμό μας. Βελτιώνουν την ενεργητικότητα μας και βοηθούν την γονιμότητα (η Βιταμίνη Ε λέγεται και τοκοφερόλη δηλαδή φέρω-τοκετό).
Η βιταμίνη Ε έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β2, Β3, Β6, Β12 και φυλλικό οξύ). Πολύτιμες βιταμίνες βοηθούν στην καλή καρδιακή λειτουργία, την όραση, την καλή λειτουργία του νευρικού και μυϊκού συστήματος, βελτιώνουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την ισορροπία.

Θεωρούνται ως φυσικό ηρεμιστικό του οργανισμού και είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της αναιμίας. Είναι η πιο σημαντική φυτική πηγή της Β12 η οποία βρίσκεται μόνο σε ζωικές πηγές και παρατηρείτε έλλειψη της σε χορτοφάγους. Επίσης το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και του RNA του οργανισμού.

Μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο που σε συνδυασμό με το μαγνήσιο ρυθμίζει τη λειτουργία της καρδιάς και είναι
απαραίτητο για την πήξη του αίματος. Μαγνήσιο που βοηθάει στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των
νεύρων, των μυών και των οστών. Επίσης βοηθάει στην κατάθλιψη και είναι ευεργετικό για τις μυϊκές κράμπες.

Επίσης: Νάτριο, Κάλιο, Χαλκός, Σίδηρος, Ψευδάργυρος, Μαγγάνιο και Θείο. Πολύτιμα συστατικά που ρυθμίζουν την ισορροπία του νερού στο σώμα μας, παίζουν σημαντικό ρόλο στην δημιουργία της ελαστίνης (μαζί με τη βιταμίνη C), βοηθούν τη μεταφορά οξυγόνου στα κύτταρα και εκατοντάδες άλλες ζωτικές λειτουργίες.

Η αλόη περιέχει 18 αμινοξέα (σημαντικούς λίθους που κατασκευάζεται η πρωτεΐνη του κρέατος μας). Τα 8 βασικά αμινοξέα που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του υπάρχουν σε αφθονία στην αλόη. To αμινοξύ Λυσίνη που φαίνεται να αποτρέπει τις μεταστάσεις του καρκίνου αλλά και τον έρπη ζωστήρα υπάρχει στην αλόη σε φυσική μορφή.

Η αλόη περιέχει σημαντικά ένζυμα που ενεργοποιούν διαδικασίες στον οργανισμό. Η αμυλάση διασπά τους υδατάνθρακες για την καλύτερη πέψη τους και η Λιπάση διευκολύνει την διάσπαση και απορρόφηση του λίπους. Γι’ αυτό το λόγο άνθρωποι που πίνουν αλόη κάνουν καλύτερη χώνευση. Επίσης η λιπάση απομακρύνει τα τριγλυκερίδια από τα τριχοειδή αγγεία. Η Φωσφοκινάση έχει σαν προορισμό της να μεταφέρει φώσφορο και βοηθάει στην επιδιόρθωση των μυών. Η κρεατινίνη δίνει ενέργεια στους μύες και μειώνει την κόπωση. Η καταλάση αποτρέπει τον σχηματισμό ελευθέρων ριζών (δηλαδή της σκουριάς τους οργανισμού).

Στην Αλόη βρίσκονται σε μικρές ποσότητες συστατικά που λέγονται Ανθρακινόνες. Οι Ανθρακινόνες έχουν αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιασικές, αντιιικές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πρόκειται για συστατικά που δρουν σαν φυσικά αντιβιοτικά και αποτελούν μια ασπίδα προστασίας ενάντια σε μύκητες, βακτηρίδια και ιούς.

Επιδημιολογική Ιαπωνική Έρευνα έδειξε ότι η Αλόη εμποδίζει την ανάπτυξη καρκίνου των πνευμόνων. Επίσης μελέτες έδειξαν ότι η Αλοϊνη είχε άμεση δράση κατά των όγκων, ενώ η Αλόη Εμοδίνη είχε σαφή κυτταροστατική δράση σε ορισμένα λευχαιμικά κύτταρα»

Επίσης: Μπαρμαλοϊνη, Ισομπαρμαλοϊνη, Ανθρανόλη, Ανθρακίνη, Ρεσιστανόλη, Αλοϊνικό οξύ, Χρυσοφανικό οξύ.

Η Αλόη περιέχει στεροειδή, δηλαδή τύπο φυσικής κορτιζόνης, χωρίς καμία από τις παρενέργειες της χημικής κορτιζόνης, γι’ αυτό έχει πολύ καλό αποτέλεσμα ενάντια στις αλλεργικές αντιδράσεις του οργανισμού, αλλά και βοηθάει στη μείωση της χοληστερίνης. Επίσης περιέχει Λιπαρά οξέα τα οποία και αυτά βοηθούν στο να έρθει η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια στις φυσιολογικές τιμές.

Η Αλόη περιέχει Γλυκοζαμίνη. Θεωρείται αναμφισβήτητα αποτελεσματική στην προστασία των χόνδρων των αρθρώσεων καθώς αποτελεί την λιπαντική τους ουσία. Γι’ αυτό το λόγο η αλόη βοηθάει στην γρήγορα ανακούφιση των αρθριτικών και την αναστροφή της νόσου.

Η Αλόη περιέχει Γαλακτοζαμίνη η οποία είναι συστατικό της χονδροϊτίνης. Η χονδροϊτίνη είναι η ουσία που προστατεύει και αναπλάθει τους χόνδρους των
αρθρώσεων. Σε συνεργασία με τη Γλυκοζαμίνη βοηθάνε στην αρθρίτιδα.

Επίσης η Αλόη περιέχει Σαλυκιλικό οξύ, το βασικό συστατικό της ασπιρίνης, που έχει παυσίπονη δράση. Γι’ αυτό όταν την τοποθετούμε σε ανοικτή πληγή, σε δόντι που πονάει, σε περιοχή του δέρματος που τσούζει κλπ σταματά ο πόνος.

- Μαλικό οξύ, το οποίο βοηθάει τους σακχαροδιαβητικούς να ρυθμίσουν το σάκχαρο στο αίμα τους.
Margin x – Σαπονίνη, φυσική ουσία με καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Λιγνίνη, που παίζει ρόλο στο μεταβολισμό και την παχυσαρκία.
Επίσης βελτιώνει τη διεισδυτικότητα των καλλυντικών προϊόντων στο δέρμα.

Αιθέρια Έλαια.
Αντισηπτικά, βακτηριοκτόνα και μπορούν να δρουν κατά των ιών. Δεν αναπτύσσουν αντοχή τα μικρόβια σ’ αυτά και δεν έχουν παρενέργειες.

ACEMANNAN

Ένα από τα θαυματουργά συστατικά της αλόης είναι το Acemannan το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις σκλήρυνσης κατά πλάκας. Δρα σαν ισχυρός αντιφλεγμονώδης παράγοντας. Διεγείρει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην εξόντωση βακτηριδίων, ιών, μυκήτων και
παρασίτων. Βοηθάει στην απορρόφηση του νερού. Βελτιώνει τον συνολικό μεταβολισμό και τη λειτουργία του κυττάρου. Διεγείρει τη δραστηριότητα του μυελού των οστών. Βελτιώνει την αλλεργική συμπεριφορά του οργανισμού. Διεγείρει την παραγωγή ινοβλαστών για την απελευθέρωση κολλαγόνου.

Προκαλεί λιπαντική δράση στις αρθρώσεις. Επισκευάζει τα τοιχώματα των κυττάρων ώστε να γίνεται σωστά η ανταλλαγή των ουσιών. Διορθώνει τα τοιχώματα του εντέρου ώστε να μην τραβάει τοξίνες στο αίμα.

Ανακαλύφθηκε το 1993 από την φαρμακευτική εταιρία Carrington Laboratories όταν έκανε έρευνες για να βρει τον λόγο που η αλόη δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού. Κατά την έρευνα της βρήκε το Acemannan το οποίο πατεντάρισε ώστε να μπορεί μόνο αυτή να το
χρησιμοποιήσει σε χημική μορφή. Έτσι κατασκεύασε το φάρμακο Carrysin, νοσοκομειακό φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ασθένειες που
δημιουργούνται από ιούς όπως το AIDS. Ακόμα μια περίπτωση που κάποιο συστατικό της αλόης γίνεται φάρμακο." 

Από  τη  σελίδα  στο  facebook  Αγρότης  ΣΠΙΤΙ  ΣΟΥ

Βάλτε τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή

 

 
Βάλτε τα φρούτα στην καθημερινή σας διατροφή! Αποτελούν την πιο υγιεινή συνήθεια, βοηθούν και προστατεύουν τον οργανισμό μας!


Ποτέ μην φάτε άβραστα φασόλια φρέσκα ή ξερά

http://www.tastefull.gr/content/dilitiriasi-avrasta-fasolia 
Κάντε  κλικ  στην  εικόνα  
για να  οδηγηθείτε  στην  ιστοσελίδα  tastefull.gr
και  στο  σχετικό  θέμα για  την  επικινδυνότητα
της  λήψης  άβραστων  φασολιών , φρέσκων  και  ξερών.

Αγόρι με αυτισμό αποκαταστάθηκε μέσω διατροφής

Αγόρι με αυτισμό αποκαταστάθηκε μέσω διατροφής! (Βίντεο) 
Κάντε  κλικ  στην  εικόνα  για  να  οδηγηθείτε  
στην ιστοσελίδα  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ 
και  στο  σχετικό  άρθρο  για  το  πως  με  την   κατάλληλη  διατροφή  μπορεί  να 
αντιμετωπιστεί  ο  αυτισμός.

Η ελληνική ξε-cola απειλεί την πολυεθνική coca-cola



Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ορεστιάδας στα μέσα του 2012 και σε λιγότερο από δύο χρόνια αποφάσισε να κατακτήσει τον κόσμο. Ο λόγος γίνεται για την ελληνική απάντηση απέναντι στους μεγάλους και παγκόσμιους κολοσσούς των αναψυκτικών, την GreenCola.
Μία ομάδα τριών ατόμων, αλλά πάνω από όλα ανθρώπων που ξέρουν να ρισκάρουν παίρνουν τη μεγάλη απόφαση. Η ιδέα ξεκινά από τον Στέφανο Οκταποδά,πρώην επικεφαλής θυγατρικών της Cosmote στα Βαλκάνια και τον Περικλή Βενιέρη,πρώην στέλεχος της εταιρίας CocaCola 3Ε και καταλήγει στον γιό του δεύτερου, Γιώργο Βενιέρη.
Με το μαύρο και το πράσινο να κυριαρχούν πάνω στο κλασικό κουτάκι των αναψυκτικών, η Greencola έρχεται να συμπληρώσει κάθε ελληνικό γεύμα. Το σλόγκαν έξυπνο, γρήγορο, με νόημα και μηνύματα: «Ξεcola και διάλεξε Ελληνικά!»Η κατασκευάστρια εταιρεία, πέρα για πέρα ελληνική και λέγεται Ένωση Παρασκευαστών Αεριούχων Ποτών (Ε.Π.Α.Π.). Βρίσκεται στην ακριτική Ορεστιάδα, όμως η ιστορία της μετρά πολλά χρόνια.
Έτσι, οι δημιουργοί της, αποφάσισαν να προχωρήσουν και κέρδισαν μία «ματωμένη» Ελλάδα, αφού το πρώτο της κιόλας κουτάκι πουλήθηκε μέσα στην κορύφωση της κρίσης.  
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ. 
Μπαίνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ταξιδεύουμε ως το 1959 -και πάλι στην Ορεστιάδα- για να συναντήσουμε τους πρώτους παραγωγούς αναψυκτικών. Οι Στέργιος Αρβανιτίδης, Κωνσταντίνος Αρβανιτίδης, Σταύρος Μπελιάς, Χαράλαμπος Χατζηγιάννης και Αθανάσιος Κατσιμπάνης είναι οι ιδρυτές της Ε.Π.Α.Π. με σκοπό τη σωστή αξιοποίηση των καρπών του τόπου τους. Η αρχή έγινε σε τοπικό επίπεδο κερδίζοντας αμέσως την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και έτσι δεν άργησε η στιγμή της εξάπλωσης. Το 1980 γίνεται το βήμα που ζητούσαν -τα νέα πια δεδομένα- και δεν είναι άλλο από την ανανέωση των εγκαταστάσεων και τον εκσυγχρονισμό των μηχανών. Έτσι ο μικρός παράδεισος είναι έτοιμος και τρία χρόνια μετά, η cocacola δεν χάνει την ευκαιρία να κλείσει συνεργασία με την εταιρία. Όλα αυτά ως το 2009 που η κρίση φθάνει με άγριες διαθέσεις στην ελληνική αγορά. Η cocacola-και όλα τα αδελφικά της αναψυκτικά-αποχωρούν από το εργοστάσιο βρίσκοντας καταφύγιο τη γειτονική και ξεκάθαρα πιο φθηνή Βουλγαρία. Η δεύτερη γενιά των ιδρυτών της Ε.Π.Α.Π. στέκεται το ίδιο επάξια στο τιμόνι της διοίκησης και με συνεπιβάτες τους Βενιέρη και Οκταποδάξεκινούν το δύσκολο ταξίδι τους. Τον Ιανουάριο του 2010 οι μηχανές της ΕΠΑΠ μπαίνουν ξανά σε λειτουργία. Δημιουργεί τα δικά της αναψυκτικά, τα Sparky, και το ταξίδι ξεκινά από τα ίδια δύσβατα και παράλληλα γνώριμα μονοπάτια που 51 χρόνια πριν έκαναν και πρόγονοί τους, αυτά της Θράκης, αφού η αρχή έγινε και πάλι σε τοπικό επίπεδο. Έτσι τον Μάιο του 2012, τα ράφια των σούπερ μάρκετ της περιοχής γεμίζουν με την Greencola. Ένα προϊόν που περιέχει 0% ζάχαρη, 0% φωσφορικό οξύ, φυσικές αρωματικές ύλες και φυσική πηγή καφεΐνης από πράσινους κόκκους καφέ. Ένα ακόμη στοιχείο που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η στέβια δίνοντας σε ένα κουτάκι των 330 ml δίνει μόνο 2,1 θερμίδες.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ.
 Μία γεύση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτή που τόσα χρόνια κυριαρχούσε στα σημεία πώλησης της Ελλάδας και δέσποζε στα σπίτια μας, είναι έτοιμη κερδίσει τον κάθε αντίπαλο κάνοντας την πρώτη της δειλή εμφάνιση και στις χώρες του εξωτερικού. Και αν για κάποιους δύσπιστους η εξαγωγή του καθαρού ελληνικού προϊόντος στην Κύπρο δεν είναι δείγμα, οι καταναλωτές της Ισπανίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας, της Αυστραλίας και του Ισραήλ τους τελευταίους μήνες έχουν και μία εναλλακτική απέναντι στους παγκόσμιους κολοσσούς των αντίστοιχων προϊόντων. Τη «γαλανόλευκη» επιλογή ενός πρασινόμαυρου κουτιού.
Μάλιστα στο ελληνικό αναψυκτικό έκανε αναφορά και η ισπανική εφημερίδα ABC με το δημοσίευμα να αναφέρει: «Πρόκειται για μια υγιεινή εναλλακτική λύση και πάνω απ’ όλα είναι ελληνικής εμπνεύσεως». Ο συντάκτης μάλιστα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη στέβια, φυτό κάτι που καθιστά το προϊόν κατάλληλο και για διαβητικούς - όπως χαρακτηριστικά τονίζει στο δημοσίευμα με τίτλο «GreenCola: Το αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη που θριαμβεύει στην Ελλάδα».
Παρόμοια και στο Ισραήλ απολαμβάνει την ίδια υποδοχή με τα Μέσα Ενημέρωσης να κάνουν γνωστή την εισαγωγή του ελληνικού προϊόντος.

«ΜΠΛΕ» γεύσεις για κορυφή!

Οι άνθρωποι της ΕΠΑΠ έχουν ήδη ρίξει στο εμπόριο και τα νέα τους δημιουργήματα που συμπληρώνουν τη σειρά και περιέχουν επίσης γλυκαντικά από το φυτό στέβια. Δεν είναι άλλα από την πορτοκαλάδα, τη λεμονάδα, τη λεμονίτα και τη βυσσινάδα με την επωνυμία ΜΠΛΕ. Την ίδια στιγμή το Βέλγιο και η Μέση Ανατολή είναι οι επόμενοι σταθμοί της μοναδικής ελληνικής γεύσης. «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως ένα ελληνικό προϊόν από τα πρώτα του κιόλας δειλά βήματα κατάφερε τόσα πολλά», αναφέρει ο Γιώργος Βενιέρης. «Πριν καν κλείσει τον πρώτο του χρόνο στην αγορά η Greencola, ζητήθηκε από τις χώρες του εξωτερικού. Εμείς δεν είχαμε τότε ακόμη κανένα πλάνο για την εξαγωγή του. Μετρούσαμε μόλις λίγους μήνες στο εμπόριο, σε τοπικό επίπεδο, και ακόμη λιγότερους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν είχαμε τολμήσει, όμως τόλμησαν άλλοι για εμάς. Τους κέρδισε η γεύση του, τα καλής ποιότητας υλικά του, το ότι ακόμη και ένα αναψυκτικό μπορεί να είναι υγιεινό», συμπληρώνει οκ. Βενιέρης.Κάθε μέρα λοιπόν και ένα άλμα προς την κορυφή από μία χούφτα ανθρώπων που δεν φοβούνται τα δύσκολα, που δεν ξέρουν να χάνουν, που κερδίζουν με σκληρή δουλειά, που δεν παρατούν τα όπλα ακόμη και αν αυτά είναι ένα μικρό κουτάκι αναψυκτικού.

Από την εφημερίδα παραπολιτικά 

Αρνητικά νούμερα γονιμότητας για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη


Αρνητικά νούμερα γονιμότητας για όσους έχουν υψηλή χοληστερόλη 
 
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism τα αυξημένα επίπεδα της χοληστερόλης στον οργανισμό, ενδεχομένως να επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών, δυσκολεύοντας την τεκνοποίηση.
Ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ Ενρίκε Σίστερμαν, έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 500 ζευγάρια, 18-44 ετών, που προσπαθούσαν να τεκνοποιήσουν, αλλά δεν είχαν απευθυνθεί σε κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Τελικά κύηση επετεύχθη μετά από 12 μήνες προσπάθειας για τα 347 ζευγάρια. 
Από τις αναλύσεις αίματος που έκαναν οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι υπήρχε άμεση σχέση ανάμεσα στα επίπεδα της ελεύθερης χοληστερόλης των δύο συντρόφων και του χρονικού διαστήματος για την επίτευξη κύησης. Μάλιστα, ο συσχετισμός ίσχυε ακόμη και όταν συνεκτιμήθηκαν παράγοντες όπως η ηλικία των δύο συντρόφων, το μορφωτικό επίπεδο, το σωματικό βάρος και η φυλή. 
Η ελεύθερη χοληστερόλη -που δεν περιλαμβάνεται στα συνήθη τεστ αίματος- δεν συνδέεται με κάποιο άλλο μόριο, ενώ αντίθετα η HDL («καλή») και η LDL («κακή) χοληστερόλη, συνδέονται μέσα στον οργανισμό με συγκεκριμένες πρωτεΐνες.
Τα ζευγάρια που δεν είχαν αποκτήσει παιδί, είχαν κατά μέσο όρο υψηλότερο επίπεδο ελεύθερης χοληστερόλης σε σχέση με όσα είχαν καταφέρει να τεκνοποιήσουν. Ακόμη, τα ζευγάρια όπου η γυναίκα είχε υψηλότερη ελεύθερη χοληστερόλη, αλλά ο άνδρας όχι, χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να τεκνοποιήσουν, σε σχέση με τα ζευγάρια που είχαν φυσιολογικά επίπεδα του συγκεκριμένου βιοδείκτη.
«Η χοληστερόλη πιθανώς σχετίζεται με τη γονιμότητα, επειδή αποτελεί δομικό συστατικό τόσο των ανδρικών, τόσο και των γυναικείων ορμονών», εξηγεί ο Δρ Σίστερμαν. Οι ορμόνες του φύλου παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα ενός ζευγαριού να πιάσει τεκνοποιήσει, καθώς επηρεάζουν τόσο την ποιότητα του σπέρματος, όσο και τη γονιμοποίηση του ωαρίου.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης είναι σημαντική τόσο σε νεαρή ηλικία από άποψη γονιμότητας, όσο και σε μεγαλύτερη ηλικία για την μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. 
Πάντως, η γονιμότητα μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, η παχυσαρκία, το άγχος κ.α.
 health.in.gr

Ποια κοινή σαλάτα αδυνατίζει, προλαμβάνει τον καρκίνο, σώζει την καρδιά, καθαρίζει το δέρμα και κατεβάζει το ζάχαρο;

Η πολίτικη!
Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:
  • Χαρακτηριστικό των βρασμένων (“πεθαμένων” από συστατικά) καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!
  • Το λάχανο έχει πολλές και θαυμαστές ιδιότητες για τις οποίες δεν είναι και τόσο γνωστό πράγμα που το υποβιβάζει στη συνείδηση μας. Όλα του τα ευεργετήματα, μπορούμε να τα απολαύσουμε όμως, μόνο αν το φάμε ωμό. Βρασμένο χάνει τη δύναμη του. Γι αυτό προτιμήστε το ωμό σε σαλάτα.
  • Η δύναμη του καρότου δεν αλλοιώνεται με το βράσιμο, αρκεί να «κρατάει λίγο» μετά το βράσιμο. Να μην είναι δηλαδή λιωμένο.
  • Επειδή το λάχανο πρήζει τις γυναίκες, πολλές φορές θεωρούν ότι κάνει κατακράτηση υγρών και το αποφεύγουν. Στη πραγματικότητα όμως αυτό είναι σφάλμα. Το λάχανο έχει την εξής περίεργη ιδιότητα: τις πρώτες 2 ημέρες σε πρήζει και μετά αποβάλει όλα τα περιττά υγρά ενώ καθαρίζει τον οργανισμό
  • Μπορείτε να συνδυάσετε τη σαλάτα σας με κόκους καυτερής πιπεριάς (μπούκοβο) αν δεν έχετε υπέρταση, ώστε να κάψετε τα λίπη (η καυτερή πιπεριά είναι λιποδυαλιτική) να προσθέσεστε κουρκουμά που είναι επίσης αντικαρκινικός και αντιδιαβητικός (ή κάρυ γιατί περιέχει κουρκουμίνη). μαύρο πιπέρι σε σκόνη ή κόκκους (γιατί ενεργοποιεί το πάγκρεας) να βάλετε μυρωδικά και αρώματα της επιλογής σας  απογειώνοντας  την γεύση και τη θεραπευτική της δύναμη!
 
Τι περιέχει το λάχανο;
Το λάχανο περιέχει σουλφοραφάνη, μια φυτοχημική ουσία για την οποία οι μελέτες δείχνουν ότι προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες και για την εμφάνιση καρκίνου. Άλλες ουσίες που βρίσκονται σε αφθονία στο  λάχανο είναι οι ινδόλες. Οι ινδόλες βοηθούν και «συμμετέχουν»  στις διάφορες μεταβολικές διεργασίες και με αυτό το τρόπο βοηθούν στην πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.Το λάχανο επίσης, αποτελεί μια εξαιρετική πηγή βιταμινών όπως η C και η Κ . Η τελευταία, είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος, ενώ μέσα στο λάχανο, θα βρούμε και άφθονες φυτικές ίνες καθώς και βιταμίνη Β6.
Περιέχει επίσης και  φυλλικό οξύ το οποίο συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, μαγγάνιο, καθώς και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα οποία έχουν αποδοθεί διάφορες ιδιότητες, όπως της καλής λειτουργίας της καρδιάς αλλά  και αντι-υπερτασικές.
 
Τι περιέχει το καρότο;
Αποτελεί θαυμάσια δυναμωτική αγωγή για όσους αισθάνονται αδύναμοι και καταβεβλημένοι, υποφέρουν από στρες και αναρρώνουν από ασθένεια.
Προφυλάσσει τις αρτηρίες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης καταπολεμά τις μολύνσεις. Η συστηματική κατανάλωση ενός καρότου την ημέρα μειώνει σημαντικά  τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στις γυναίκες αλλά ρίχνει και στο μισό τις  πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα ακόμη και σε συστηματικούς καπνιστές. Σε πολλές επιστημονικές έρευνες,  έχει αποδειχθεί ότι το καρότο σταματά την ανάπτυξη των καρκινικών όγκων. Ιδαίτερη δραστικότητα και αποτελεσματικότητα δείχνει στους καρκίνους των πνευμόνων και του παγκρέατος οι οποίοι οφείλονται στο κάπνισμα.
Ελαττώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης παθήσεων των ματιών όπως καταρράκτη και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Δημιουργεί ωραία καθαρή και φωτεινή επιδερμίδα ενώ καταπολεμά την ακμή. Είναι φωτοπροστατευτικό. Μειώνει τη χοληστερόλη του αίματος. Ρυθμίζει τη λειτουργικότητα των εντέρων ενώ καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια. Απαλλάσσει από την κατακράτηση υγρών και σε συνδυασμό με το λάχανο αδυνατίζει. Ενισχύει τη υγεία όσων πάσχουν από αρθρίτιδα και ουρική αρθρίτιδας. Προστατεύει κι ενυχύει  καρδιά και το κυκλοφορικό.
 
Τι περιέχει το σέλινο;
Το σέλινο καταπολεμά την νεφρολιθίαση, βοηθά στην ανακούφιση από τις φλεγμονώδεις παθήσεις της ουροδόχου κύστης, καθώς και στις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Βελτιώνει τη δραστηριότητα του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη σεξουαλική λειτουργία. Λίγο σέλινο αυξάνει την ενέργεια, βελτιώνει την όρεξη, έχει διουρητική και καθαρτική επίδραση. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σέλινου, υποβοηθούν στην επούλωση πληγών, και συμβάλουν στην προσπάθεια για αδυνάτισμα. Προλαμβάνουν την αθηροσκλήρωση και ομαλοποιούν τον μεταβολισμό.

Ζωή Κυροπούλου

Γλυκιά  Ζωή

Ήξερες οτι..

..  οι  μπανανόφλουδες   περιέχουν πολύ κάλιο και είναι εξαιρετικό λίπασμα για τις τριανταφυλλιές; Βάζετέ τις σε βάθος μερικών εκατοστών από το χώμα, γύρω από τα φυτά σας. 

Αγρότης  ΣΠΙΤΙ  ΣΟΥ

Πόσο ύποπτος είναι ο κάδος του πλυντηρίου για μετάδοση ασθενειών;

 

Αν συνηθίζετε να πλένετε τα ρούχα σας σε χαμηλές θερμοκρασίες, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσετε μια που πρόσφατη έρευνα μας πληροφορεί, ότι τα επικίνδυνα μικρόβια των ρούχων δεν σκοτώνονται με το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά «ζουν» στον κάδο του πλυντηρίου μέχρι την επόμενη πλύση.         

Άκρως ανησυχητικό  είναι το εύρημα του δρ Τσάρλς Γκέρμπα, καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ο οποίος έκανε εκτενείς έρευνες  για τα μικρόβια που φιλοξενούνται στα πλυντήρια ρούχων «Εάν γεμίσει κανείς το πλυντήριο μόνο με εσώρουχα, θα απελευθερωθούν σχεδόν 100 εκατομμύρια κολοβακτηρίδια (e.coli) στο νερό - και αν αυτό δεν είναι αρκετά ζεστό, θα απομείνουν στο πλυντήριο και θα μεταδοθούν στα επόμενα ρούχα» λέει χαρακτηριστικά. «Μετρήσεις που κάναμε έδειξαν ότι στο μέσο σλιπάκι υπάρχουν ένα δέκατο του γραμμαρίου κόπρανα, τα οποία μπορεί να φέρουν διάφορα μικρόβια - εκτός από το e.coli, μπορεί επίσης να υπάρχει ιός ηπατίτιδας Α, ιός γαστρεντερίτιδας και σαλμονέλα».  
Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και η Έκθεση από το Διεθνές Επιστημονικό Φόρουμ για την Υγιεινή του Σπιτιού η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πλύσιμο των ρούχων στις χαμηλές θερμοκρασίες.
«Αυτό που φαίνεται καθαρό δεν είναι απαραίτητα και υγιεινά καθαρό» ανέφερε σε βρετανικές εφημερίδες η καθηγήτρια στη Σχολή Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Σάλι Μπλούμφιλντ.    

Προσοχή στα παιδικά ρούχα  

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται το πλύσιμο των βρεφικών και νηπιακών ρούχων, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών αυτής της ηλικίας δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί και είναι ευάλωτα σε μικρόβια και ιούς.
Οι παιδίατροι συνιστούν «τα ρούχα των παιδιών έως 2-3 ετών  να πλένονται χωριστά από αυτά των ενηλίκων (γιατί μπορεί να μεταφερθούν μικρόβια από τα ρούχα των μεγάλων) και σε θερμοκρασίες 60 βαθμών και άνω». Επίσης για την προστασία  της ευαίσθητης παιδικής επιδερμίδας  επιβάλλεται τα παιδικά ρούχα να πλένονται με απορρυπαντικό που έχει βάση το σαπούνι  χωρίς λευκαντικά ή άλλες χημικές καθαριστικές ουσίες.      

Βασική προϋπόθεση για να μην μεταδίδονται τα επικίνδυνα μικρόβια μέσα στο κάδο του πλυντηρίου είναι ο καθαρισμός του τουλάχιστον μία φορά τον μήνα με καυτό νερό – βάζοντας ένα πρόγραμμα στους 90-95 βαθμούς Κελσίου χωρίς ρούχα – ώστε να αποβάλλονται η τυχόν μούχλα, βακτήρια και υπόλοιπα απορρυπαντικών και μαλακτικών προϊόντων.  
Παράλληλα οι νοικοκυρές θα πρέπει να απλώνουν τα ρούχα στον ήλιο και όχι στην σκιά, διότι η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου είναι ένα από τα ισχυρότερα μικροβιοκτόνα».

Το Πράσινο  χαμομηλάκι

Τρώτε μουστάρδα ; Κι όμως δεν φαντάζεστε ..

Τρώτε μουστάρδα; Κι όμως δεν φαντάζεστε... 

Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι είναι το ιδανικό υποκατάστατο για κέτσαπ και μαγιονέζα, όταν θέλετε να χάσετε βάρος, ενώ η χρήση της ως μπαχαρικό, τουλάχιστον με τη μορφή σκόνης, αναφέρεται σε ινδικά και σουμεριακά κείμενα ήδη από το 3.000 π.Χ.
Αργότερα αναφορές της γευστικής μουστάρδας υπάρχουν σε ελληνικά, ρωμαϊκά κείμενα αλλά και στη Βίβλο, όπου ο σπόρος της μουστάρδας αναδεικνύεται ως σύμβολο πίστης. Ο Ιπποκράτης από την άλλη, χρησιμοποιούσε τους σπόρους της ως φάρμακο και έφτιαχνε έμπλαστρα από μουστάρδα για να θεραπεύσει το κρύωμα. Τελικά, η μουστάρδα πόσες άλλες ανεξερεύνητες χρήσεις έχει; Διαβάστε σύμφωνα με το clickatlife:

Μειώνει τον πονόλαιμο
Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τον πονόλαιμο, αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας σπόρους μουστάρδας, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 1/4 φλιτζάνι βραστό νερό και αφού το αφήσετε να «καθίσει» για 15 λεπτά κάντε γαργάρες
.
Μυοχαλαρωτική…δράση
Για να χαλαρώσετε τους μυς σας, ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας, λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο (καλό θα ήταν να προτιμήσετε δεντρολίβανο) και μερικές πρέζες αλάτι.

Ανακουφίζει από τα καψίματα
Εάν πάθετε ένα ήπιο έγκαυμα ενώ μαγειρεύετε, αφήστε να τρέξει κρύο νερό στην πληγείσα περιοχή και έπειτα τοποθετήστε λίγη μουστάρδα πάνω της. Η μουστάρδα εξασθενεί τον πόνο και συνήθως εμποδίζει το σχηματισμό των φυσαλίδων.

Για το δέρμα μωρού
Η μουστάρδα μπορεί να είναι η απάντησή σε ένα ταλαιπωρημένο δέρμα, καθώς πολλοί ισχυρίζονται, ότι μπορείτε να φτιάξετε μία υπέροχη μάσκα προσώπου. Απλά, τρίψτε λίγη ποσότητα στο δέρμα σας και αφήστε τη να καθίσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και θα δείτε ότι έχετε αποκτήσει την πολυπόθητη απαλότητα. Ωστόσο, επικοινωνήστε με το δερματολόγο σας, πριν επιχειρήσετε οτιδήποτε, καθώς ενδέχεται να σας προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

Αντί για… conditioner
Το λάδι της μουστάρδας μπορεί κάλλιστα να γίνει το νέο σας conditioner. Για καλύτερα μάλιστα αποτελέσματα, κάντε μασάζ στα μαλλιά σας και αφήστε τη μουστάρδα όλη την ημέρα, πριν λουστείτε.

Spa ποδιών
Μετά από μία κουραστική μέρα, ένα ποδόλουτρο είναι μαγική λύση για να χαλαρώσετε. Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σκόνη μουστάρδας. Μουλιάστε για περίπου μισή ώρα και απλά απολαύστε.
Καθαρίστε τα κατσαρολικά από τα λίπη
Η σκόνη μουστάρδας είναι ένας πολύ καλός και φτηνός τρόπος για να καθαρίσετε τα γεμάτα λίπη κουζινικά σας σκεύη, καθώς έχει την ιδιότητα να απορροφά το λίπος. «Ψεκάστε» ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού σκόνη μουστάρδας σε ένα λιπαρό τηγάνι και χρησιμοποιήστε ένα πινέλο για να την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια. Τρίψτε ελαφρά και ξεπλύνετε.

Aφαιρέστε τις μυρωδιές από τα μπουκάλια
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά ένα μπουκάλι, αλλά δε θέλετε να μυρίζει σαν το υγρό που περιείχε πριν, η σκόνη μουστάρδας είναι ένα μεγάλο κόλπο. Ρίχτε λίγη ποσότητα μέσα στο μπουκάλι, προσθέστε ζεστό νερό και ανακινείστε. Ξεπλύνετε τη μουστάρδα πολύ καλά και η η μυρωδιά θα αποτελεί παρελθόν.

Αποσμητικό… πιάτων
Φτιάξτε μια πάστα με σκόνη μουστάρδας και νερό, τρίψτε τη στα πιάτα σας και ξεπλύνετε. Η μουστάρδα απορροφά όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές με απλές, καθημερινές κινήσεις.
Extra tip: Επειδή κανείς δε θέλει να γεμίσει ο κήπος του, ζιζάνια, φυτέψτε σπόρους μουστάρδας. Οι σπόροι έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, συμβουλευτείτε έναν γεωπόνο πριν το επιχειρήσετε.

Το θεραπευτικό σέλινο

Πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι χυμό σέλινο με καρότο. Βοηθά στη αποτοξίνωση και αναζωογόνηση του οργανισμού.

Για τον διαβήτη παρασκευάστε αφέψημα χρησιμοποιώντας 20-25 γρ. ρίζα σέλινου σε ένα λίτρο νερού και πίνετε ένα φλυτζάνι του τσαγιού την ημέρα.
- Για την λιθίαση παρασκευάστε αφέψημα απο τους σπόρους του φυτού χρησιμοποιώντας 10-15 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε μέχρι 3 φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
- Για την μαστίτιδα παρασκευάστε αλοιφή απο ίσα μέρη σέλινου και μέντας και τοποθετήστε ζεστή στους μαστούς για την απόφραξή τους.
- Για τον πυρετό παρασκευάστε αφέψημα απο τη ρίζα του φυτού χρησιμοποιώντας 20-30 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε μέχρι δυο φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
- Για την υδρωπικία παρασκευάστε αφέψημα απο τα φύλλα του φυτού χρησιμοποιώντας 30-50 γρ. σε ένα λίτρο νερού και πίνετε μέχρι τρία φλυτζάνια του τσαγιού την ημέρα.
- Για τις χιονίστρες βάζουμε αρκετή ποσότητα σε πολύ νερό και με αυτό το νερό πλένουμε την πάσχουσα περιοχή.
- Για το ουρικό οξύ βράστε σέλινο μέσα σε γάλα ή ρίξτε ένα κουταλάκι του τσαγιού σπόρους σέλινου σε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και πίνετε μέχρι 3 φλυτζάνια την ημέρα.
Ένα μείγμα από χυμό σέλινο με άλλους χυμούς δίνει ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στην ανεπάρκεια βιταμινών. Συνδυάζεται εξαιρετικά με: καρότα, παντζάρια, λάχανο, ραπανάκι, ντομάτα, μήλα, ξινόγαλο.



Αγρότης  ΣΠΙΤΙ  ΣΟΥ

Μέλι ...για όλα !



Mέλι για την ενούρηση στα παιδιά
Aν για κάποιο διάστημα το παιδί σας «λερώνει» το κρεβάτι του, ενώ δεν είναι πια σε ηλικία που δικαιολογεί τέτοια «ατυχήματα», δώστε του πριν πέσει για ύπνο 1 κουταλάκι μέλι. H γλυκιά γεύση του μελιού θα απαλύνει τον εκνευρισμό που του προκαλεί η σκέψη ότι μπορεί να του ξανασυμβεί το δυσάρεστο περιστατικό, ενώ η ίδια η σύσταση του μελιού θα βοηθήσει τον οργανισμό του να κατακρατήσει τα υγρά μέχρι το πρωί.

Mέλι για την οστεοπόρωση
Aν θέλετε να προλάβετε την οστεοπόρωση, υπάρχει ένα παλιό γαλλικό γιατροσόφι που φαίνεται ότι βοηθάει τις γυναίκες όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα όσες βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Πίνετε πρωί και βράδυ, κατά προτίμηση ενδιάμεσα από τα γεύματα, ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κουταλάκια μηλόξιδο και μια κουταλιά μέλι. Το ξίδι δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τη διευκόλυνση της απορρόφησης του ασβεστίου από τον οργανισμό, ενώ το μέλι, εκτός από όλες τις άλλες δυναμωτικές ουσίες που παρέχει, περιέχει και ασβέστιο (4 mg/100 γρ.).

Pοδοπέταλα και μέλι για τα σκασμένα χείλη
Φτιάξτε αυτή την πολύ αποτελεσματική αλοιφή τώρα, πριν πιάσουν τα μεγάλα κρύα και σκάσουν τα χείλη σας. Mουλιάστε για 30 λεπτά σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό μία μικρή χούφτα ροδοπέταλα που θα έχετε προηγουμένως ξεπλύνει. Aφού σουρώσετε το νερό και αφήσετε τα ροδοπέταλα να κρυώσουν, αναμείξτε τα με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα. Bάλτε την αλοιφή σε ένα μικρό γυάλινο κουτάκι και φυλάξτε τη στην τσάντα σας. Είναι θρεπτική και αφήνει τα χείλη βελούδινα και απαλά. Aυτή την εποχή, τριαντάφυλλα θα βρείτε μόνο στα ανθοπωλεία. Tην άνοιξη, όμως, θυμηθείτε να φτιάξετε την αλοιφή από τα τριαντάφυλλα που ανθίζουν στο μπαλκόνι σας.

Λεμόνι και μέλι για το βήχα
Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι.

Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα. Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.

Μέλι για την τριχόπτωση

Αν μετά το καλοκαίρι τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα δυναμώσετε ακολουθώντας μια θεραπεία με μέλι. Διαλύστε ένα φλιτζανάκι μέλι σε τέσσερα φλιτζάνια ζεστό νερό. Λουστείτε κανονικά με το συνηθισμένο σας σαμπουάν, ξεβγάλτε καλά τα μαλλιά, στεγνώστε τα ελαφρά με μια πετσέτα και απλώστε πάνω τους το διάλυμα του μελιού. Αφήστε το να ενεργήσει για 10-15 λεπτά, ώστε να επιδράσουν τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες στον κορμό και το βολβό της τρίχας, και μετά ξεβγάλτε τα με άφθονο νερό. Επαναλάβετε την κούρα μελιού κάθε φορά που λούζεστε και μετά από λίγο καιρό θα δείτε σημαντική βελτίωση στο πρόβλημά σας.

Πράσο και μέλι για το βήχα
Aν υποφέρετε από έναν ενοχλητικό βήχα, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό μαλακτικό για το λαιμό που θα σας ανακουφίσει. Kόψτε σε ροδέλες 3 πράσα και βάλτε τα να βράσουν καλά με λίγο νερό. Όταν μαλακώσουν, σουρώστε τα και αναμείξτε τα καλά με 2 κουταλιές μέλι μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Kάθε φορά που σας πιάνει κρίση βήχα, πίνετε μία κουταλιά από αυτό το φάρμακο. Tο πράσο ανήκει στην ίδια οικογένεια με το σκόρδο και το κρεμμύδι και διαθέτει, όπως κι αυτά, πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες, χωρίς όμως να έχει τόσο έντονη γεύση και μυρωδιά. Tο μέλι, γνωστό για τις αντιβιοτικές, μαλακτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες υπάρχει σε πολλά αντιβηχικά γιατροσόφια.
Από  τη  σελίδα  στο  facebook   Αγρότης  ΣΠΙΤΙ  ΣΟΥ

Άμεσο μπότοξ με διατροφή

http://www.filenades.gr/ViewArticle.aspx?Id=10717 
Κάντε  κλικ  πάνω στην εικόνα 
για  να  οδηγηθείτε  στη σελίδα  filenades.gr 
και  στο  σχετικό  άρθρο.

Συνταγές για τα καλύτερα smoothies και για θεραπευτικούς χυμούς



 
321

 
 Οι περισσότεροι από εμάς επειδη δεν τρώμε αρκετά πράσινα λαχανικα, τα smoothie είναι ένας εγγυημένος και εύκολος τρόπος για να πάρουμε μεγαλες ποσότητες χόρτων στη διατροφή μας.
Βασικά, το πράσινο smoothie αποτελείται από φρούτα και πράσινα φυλλώδη λαχανικά και σας δίνει ακριβώς ένα όμορφο πρωινό, δείπνο, ή σνακ.
Πώς να κάνετε τα καλύτερα Πράσινα Smoothie.
4 Χρήσιμες Συμβουλές
Εδώ είναι τέσσερις βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θα σας βοηθήσουν να κάνετε το πράσινο smoothie σας οσο το δυνατόν πιο νόστιμο και θρεπτικό:
1.Ποτέ τίποτα άλλο εκτός από μείγμα:
(Α) φρούτα,
(Β) πράσινα φυλλώδη λαχανικά,
(Γ) νερό
(Όχι τα λαχανικά που περιέχουν άμυλο, όπως τα λαχανικά ρίζας, πατάτες, μπρόκολο, παντζάρια, λάχανο, κ.λπ.)
Σημείωση: Οι ντομάτες, τα αγγούρια και τα αβοκάντο μετράνε για φρούτα!
2.Φροντίστε να είναι όσο το δυνατόν απλα υλικα (μην βαζετε πάρα πολλά συστατικά, θα χαλάσει το καλό γούστο του smoothie.
3.Ξεκινήστε με ανάμειξη smoothies που περιέχουν περισσότερα φρούτα από ό, τι λαχανικά (περίπου το 60% φρούτα έναντι 40% φυλλώδη λαχανικά), μέχρι το σώμα σας να συνηθίσει τη γεύση των χόρτων.
4.Προσπαθήστε να ανακατεψτε τα λαχανικά στο πράσινο smoothie σας (αυτό θα εξασφαλίσει ότι δεν θα πάρετε ανθυγιεινες αναλογίες αλκαλοειδων).

10 Συνταγές για Πράσινα Smoothies

Green Smoothie – Green Citrus Smoothie
Smoothie # 1
3-4 φύλλα του λάχανου
1 αχλάδι
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μάνγκο
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές λιναροσπορο.

Smoothie # 2
1 φλιτζάνι σπανάκι
3-4 φύλλα λάχανο
λίγο δυόσμο
1 μπανάνα
1 / 2 μήλο
6 φράουλες
1 / 2 φλιτζάνι κομμένα ανανά
1 / 2 αβοκάντο
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές αψητα αμύγδαλα σκονη
1 κουταλιά της σούπας κρεμα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας λιναροσπορο κοπανισμενο
Λιγο κατεψυγμένο μάνγκο

Smoothie # 3
4 φύλλα μαρουλιού
1 / 2 αβοκάντο
1 μήλο
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι κομμένο ανανά
1 / 2 φλυτζάνι μυρτιλλα
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας κρεμμα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σιροπι αγαύης (προαιρετικά)

Smoothie # 4
5 φύλλα μαρουλιού
4 μπανάνες
2 χούφτες σαλάτα
3 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 5
150 γραμμάρια σπανάκι
1 μάνγκο
2 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 6
σπανάκι
1 μπανάνα
1 1 / 2 φλιτζάνια ανανά
2 πορτοκάλια
2 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 7
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι κομμάτια μάνγκο
1 κουταλιά της σούπας λιναροσπορος κοπανισμενος
2 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 8
2 φλιτζάνια σπανάκι
1 μήλο
1 μπανάνα
Χυμό από 1 λάιμ
1 κουταλιά της σούπας πράσινο χορτάρι σκόνη, κριθάρι (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 9
1 φλιτζάνι σπανάκι
1 φλιτζάνι ρόκα
1 φλιτζάνι φράουλες
1 μάνγκο
1 μήλο
1 κουταλιά της σούπας πράσινο χορτάρι σκόνη κριθάρι (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια νερό

Smoothie # 10
3-4 φύλλα λάχανο
1 μπανάνα
1 φλιτζάνι φράουλες
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας λιναροσπορος κοπανισμενος
1 κουταλιά της σούπας σπόροι κάνναβης

Φυσικός χυμός που βοηθά στη χώνευση και ανακουφίζει από το βήχα.
Πινεται το πρωί και το απόγευμα.
Συνταγή:
Υλικά: Για 3 μερίδες
100 g μπανάνα
100 g ανανά
100 g μήλα
100 ml χυμό πορτοκάλι
50 g χρένο
Εκτελεση:
Βάλτε όλα τα φρούτα σε ένα μπλέντερ και χτυπηστε μεχρι να γινουν πουρές.
Σερβίρετε.
Μπορουμε να πίνουμε δύο φορές την ημέρα, πρωί και απόγευμα.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια: 65 kcals
Πρωτεΐνες: 0,8 g
Λίπος: 0,3 g
Υδατάνθρακες: 16,8 g

Χυμός φρούτων

Χυμός για άτομα με αλλεργίες:
Υλικά: για 4 ατομα
250 γραμμάρια καρότα,
350 γραμμάρια πεπονι,
350 γραμμάρια καρπούζι,
300 γραμ. μήλα, και λιγο χυμός λεμόνι,

Χυμός 2 πορτοκαλιών η μανταρινιών.
πορτοκαλάδα χυμοί πορτοκάλι
Πώς να κάνετε τον χυμο:
Βαλτε όλα τα φρούτα (εκτός εσπεριδοειδών) στην αποχυμωτή και παρτε το χυμό.
Ρίξτε το σε ένα μεγαλο δοχειο, και προσθεστε το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιου και ανακατεύετε καλά.
Διατηρείται στο ψυγείο. Σερβίρετε κρύο.
Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
Ενέργεια: 130 Cal
Πρωτεΐνες: 2,1 g
Λίπος: 0,9 g
Υδατάνθρακες: 31,9 g
Για το Στομάχι;

Χυμος πατάτας!
χυμός πατάτας
Στις πατάτες βρίσκεται μια ουσία που λέγεται Ατροπίνη, και είναι παρούσα σε όλα της τα συγγενικα λαχανικα.
Η Ατροπίνη, σε μικρές ποσότητες, κανει πραγματικά θαύματα στη βοήθεια και την ανακούφιση απο γαστρεντερικους πόνους και κράμπες. Απλά πίνοντας ένα ποτήρι χυμό βιολογικης πατάτας πριν ή μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό να χωνέψει το φαγητό, ομαλα και χωρις πόνο! Αυτό είναι ένα μόνο από τα πολλά οφέλη που εχουμε με τη κατανάλωση χυμου πατάτας.
Ξέρατε ότι έχει επίσης σχετιστεί με τον καθαρισμό στο δέρμα και την ανακούφιση του πόνου από ρευματισμούς;
Ο χυμός πατάτας ειναι ένα υγιές ποτό για την τόνωση του πεπτικού συστήματος και προστατεύσει το στομάχι από διάφορες παθήσεις. Έλκη στο στομάχι, ρευματοειδή αρθρίτιδα και ηπατικές διαταραχές μπορεί να αντιμετωπιστουν με την κατανάλωση χυμου πατάτας. Ο χυμός οφελει το πεπτικο συστημα με τη δραστική μείωση των πιθανοτήτων της δυσκοιλιότητας. “
Επειδη ο χυμός πατάτας δεν μπορεί να θεωρηθεί πολύ ευχάριστος στη γευση,μπορεί να αναμειχθεί με άλλους χυμούς: όχι μόνο με το καρότο ή άλλων λαχανικών, αλλά και με φρέσκο χυμό λεμονιού και μέλι. Ειδικότερα, πίνοντας ακατέργαστο χυμό πατάτας αναμεικτο με λίγο μέλι μπορεί να αφαιρέσει το πλεονάζον ουρικό οξύ από το σώμα και να απολυμανει τα έντερά σας με έναν φυσικό τρόπο.
Επιπλέον, ο χυμός πατάτας μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας.
Σημείωση: για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας για μια διαιτητική αγωγή ειδικά για τις ανάγκες σας.

Χυμος Πορτοκαλι με γιαουρτι
Υλικα:
2 Κύπελλα χυμό πορτοκαλιού
1 μικρή μπανάνα
1 κουταλιά Σιρόπι Αγαύης
½ φλιτζάνι γιαουρτι Vanilla
Πως το κάνετε:
1. Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεψτε το μίγμα.
2. Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με φέτα πορτοκάλι ή / και γαρνιτούρα.

Χυμος Καρπούζι
τροφη καρπούζι παιδι κορίτσι
Το καλοκαιρι ενας χυμος καρπουζιου ειναι οτι πρεπει για να δροσιστειτε.
Υλικα
250 γρ φράουλες, καθαρισμένες, κομμένες σε κομμάτια
500 gr καρπούζι, σε κύβους
250 ml κρύο νερό
150 γραμμάρια πάγο
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Πώς να τον κάνετε:
1.Βαλτε σε ένα μπλέντερ: τις φράουλες, το καρπούζι, το παγωμένο νερό, τον πάγο και το μέλι. Αλεστε έως ότου όλα λειωσουν.
2. Ρίξτε τα μέσα σε ποτηρια και σερβίρετε αμέσως.
*Για 5 ποτηρια

Ο Χυμός παντζαριου και τα οφέλη του
παντζάρι χυμός
Φαρμακο για την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Μια καθημερινή χρηση χυμου παντζαριων μπορεί να κάνει θαύματα για την υπέρταση και πολλές καρδιαγγειακές παθήσεις, λένε οι ερευνητές στο Barts και το London School of Medicine.
Η μελέτη με επικεφαλής τον καθηγητή Amrita Ahluwalia του William Harvey Research Institute στο Barts και το London School of Medicine, και ο καθηγητής Μπεν Βενιαμίν της Χερσονήσου Ιατρική Σχολή, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για τη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση μόλις 500ml του χυμού τεύτλων την ημέρα μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση σε ένα σημαντικό επίπεδο.
Η μελέτη αυτή αποκάλυψε ότι η πρόσληψη των διατροφικών νιτρικών στο χυμό παντζάρι, ακριβώς όπως και στα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Διαπιστώθηκε σε υγιείς εθελοντές ότι η αρτηριακή πίεση μειώθηκε κατά μόλις 1 ώρα από κατάποση χυμού τεύτλων, με μεγαλυτερη πτώση να εμφανίζεται 3-4 ώρες μετά την κατάποση. Στην πραγματικότητα, σε σημαντικό βαθμό από τη μείωση υπηρχε μέχρι έως και 24 ώρες μετά την κατάποση.
«Η έρευνά μας δείχνει ότι η κατανάλωση χυμού παντζαριων, ή η κατανάλωση άλλων πλούσια σε νιτρικα, λαχανικά, μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο American Heart Association.

Χυμος Αγγούρι για υγιές δέρμα και μαλλιά
Σύμφωνα με πηγές της υγείας ο χυμός απο αγγούρι είναι ευεργετικος τόσο για το δέρμα οσο και τα μαλλιά.
Το Αγγούρι είναι πλούσιο σε διοξείδιο του πυριτίου, ένα ορυκτό που ενισχύει συνδετικους ιστών, όπως οι τένοντες, οι μυς, οι χόνδροι, τα οστά και τους συνδέσμους. Έχει επίσης αναφερθεί ότι το διοξείδιο του πυριτίου είναι καλό για την τριχοφυΐα, τη χροιά, την ελαστικότητα του δέρματος, και τα νύχια.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν τα αγγούρια με τη φλουδα τους γιατί αν τα ξεφλουδισετε θα χάσετε πολλά από τα στοιχεια που βρισκονται περισσια στη φλουδα,οπως το πυριτιο.
Ο Χυμος Αγγουριου βοηθα στην απώλεια βάρους
Μισό ποτήρι χυμό αγγουριού και μία μερίδα φρέσκια σαλάτα λαχανικών (καρότο, μαρούλι, σπανάκι με λιγο δυοσμο και κορίανδρο), μπορεί να μειώσει τη ημερήσιες θερμίδες, και βοηθα συνεπως στην απωλεια του βαρους.
Η ιδανική συνταγή χυμου αγγουριού
Συστατικά
• 1 αγγούρι
• 1 μικρή σκελίδα σκόρδο και μεσαίου
• 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
• Δύο ή τρία φύλλα μέντας (προαιρετικά)
• 1 μικρό κομμάτι του γαρίφαλου
• 1 κουταλιά μέλι
• Λίγα κομμάτια θρυμματισμένο πάγο
Εκτελεση
Αυτή η συνταγή είναι απλή και γρήγορη,και ειναι για δύο ατομα.
Απλά πλύνετε το αγγούρι και το κόβετε σε κομμάτια.
Ξύστε ελαφρά την επιδερμίδα του τζίντζερ,κοψτε το σε κομμάτια.
Ριξτε τα ολα στο μίξερ με ένα μικρό κομμάτι του γαρίφαλου, τζίντζερ και φύλλα μέντας.
Σερβίρετε σε ψηλα ποτήρια με παγάκια.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό του παρόντος χυμού καθισταται επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ενυδατώσει το σώμα σας και να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές
Smoothies, ένα πλήρες γεύμα!
Αναζητάτε έναν τρόπο για να φτιάξετε ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα; Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε smoothies.Τα smoothies είναι ιδανικά για να αντικαταστήσουν ένα γεύμα, ως ένα υγιές σνακ ή ένα γρήγορο γεύμα για το δρόμο.
Το smoothie είναι ένα ποτό γεμάτο με ποικιλία από φρούτα που αναμειγνύονται σε γιαούρτι ή κάποιο υγρό(γάλα ,χυμό φρούτου). Είναι σαν ένα milkshake γεμάτο θρεπτικά συστατικά. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη πρωτεΐνης ή άλλα υγιή συμπληρώματα για να κάνετε ένα smoothie ακόμη πιο θρεπτικό.
Δεν είστε σίγουροι πώς να κάνετε το τέλειο smoothie; Είναι πραγματικά πολύ εύκολο.
Θα χρειαστείτε ένα μπλέντερ, οπότε φροντίστε να έχετε ένα πριν ξεκινήστε την προετοιμασία .
Στη συνέχεια κατευθυνθείτε προς το μανάβικο να αγοράστε όλα τα συστατικά που θα πρέπει να υπάρχουν για το τέλειο smoothie. Το πιο ωραίο είναι ένας συνδυασμός από μερικά φρούτα.
Οι λάτρεις των smoothie βάζουν μια μπανάνα και στη συνέχεια ένα-δύο άλλα είδη νωπών ή κατεψυγμένων φρούτων.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα, μάνγκο, φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα, ή οποιοδήποτε άλλο είδος φρούτου προτιμάτε. Να είστε βέβαιοι ότι έχετε πάρει μερικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μη λιπαρά γιαούρτια. Το γιαούρτι προσθέτει χρήσιμα διατροφικά στοιχεία και είναι υπεύθυνο για την κρεμώδη υφή των smoothies.
Όταν έχουν συλλεχθεί όλα τα συστατικά που χρειάζεστε η διασκέδαση μπορεί να αρχίσει. Είναι καιρός να κάνετε το smoothie σας. Δοκιμάστε διάφορους συνδυασμούς φρούτων και παίξτε με διαφορετικές ποσότητες μέχρι να βρείτε κάτι που ικανοποιεί το γούστο σας. Με απλά λόγια βάλτε όλα τα συστατικά σε μπλέντερ και φτιάξτε το μείγμα σας. Για μια πιο παγωμένη υφή δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά παγάκια. Όταν έχετε έτοιμο το μείγμα βάλτε το απλά σε ένα ποτήρι και να απολαύσετε το με ένα κουτάλι ή ένα καλαμάκι. Είναι τόσο εύκολο.
Ακόμη και τα παιδιά θα αγαπήσουν smoothies. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε τα παιδιά σας να τρώνε τα φρούτα τους και να αρχίσουν να απολαμβάνουν υγιεινές επιλογές διατροφής. Τα smoothies δεν έχουν καμία σχέση με τεχνητές γλυκαντικές ουσίες αλλά τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων κάνουν τα smoothies να φαίνονται τόσο καλά όσο το παγωτό ή το επιδόρπιο.
Έτσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα βάλτε σε λειτουργία το μπλέντερ σας. Κάντε ένα μοναδικό συνδυασμό φρούτων, χυμών, γιαούρτι, και υγιή συμπληρώματα και απολαύσετε ένα smoothie, το τέλειο γεύμα.
Σημείωση: Υπάρχουν αρκετές απόψεις για το ζήτημα των συνδυασμών των φρούτων και λαχανικών. Καλό είναι να ενημερωθείτε σχετικά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε συνταγή.

Εναλλακτική  Δράση
fuit.gr