Λαϊκή ιατρική με μέλι από τους Έλληνες του Πόντου


 

Τα προϊόντα της μέλισσας στη λαϊκή ιατρική των Ελλήνων του Πόντου

Η λαϊκή ιατρική των Ελλήνων του Πόντου παρουσιάζει, σύμφωνα με μια μελέτη ( Μπίμπη – Παπασπυροπούλου, 1983 ), τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

α) ένα μεγάλο μέρος λαϊκών δοξασιών και θεραπευτικών μεθόδων της είναι όμοιο με εκείνο της λαϊκής ιατρικής των άλλων Ελλήνων

Πως η σύνδεση εγκεφάλου και εντέρου επηρεάζει την ψυχική ευεξία

ΠΩΣ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο μερικές φορές νιώθετε σαν να έχετε πεταλούδες στο στομάχι σας ; Ή εκείνο το αίσθημα κενού στο στομάχι όταν συμβαίνει κάτι αναπάντεχο ; Τα τελευταία χρόνια, αρκετές μελέτες έχουν καθιερώσει την πεποίθηση ότι η κατάσταση του πεπτικού συστήματος επηρεάζει και την ψυχική υγεία ενός ατόμου. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από δύο εγκεφάλους: ο ένας βρίσκεται στο κεφάλι μας και ο δεύτερος στο πεπτικό σύστημα. Και οι 2 εγκέφαλοι ξεκινούν να διαμορφώνονται από τη στιγμή που το ωάριο γονιμοποιείται.
Διαβάστε  την   συνέχεια  εδώ 

Κρεμώδες άλειμμα με χαρούπι


Εικόνα

Η πιο γλυκιά ιδέα για το πρωί. Στα θετικά του είναι ότι γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά, δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη -αν και είναι πολύ γλυκό χάρη στα φυσικά σάκχαρα του χαρουπιού- και μας δίνει μια πολύ καλή δόση ασβεστίου, σιδήρου και βιταμινών. Για να επωφεληθούμε στο μέγιστο καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσουμε ωμή χαρουπόσκονη.
Την πρώτη φορά που το έφτιαξα το έφαγα σχεδόν όλο με το κουταλάκι. :)

Τα εκπληκτικά πλεονεκτήματα του συνδρόμου aspenger

Τα εκπληκτικά πλεονεκτήματα του συνδρόμου Aspenger

Η Diane Kennedy, συγγραφέας και υποστηρικτής του συνδρόμου Asperger γράφει, «είναι οι οραματιστές μας, επιστήμονες, διπλωμάτες, εφευρέτες, σεφ, καλλιτέχνες, συγγραφείς και μουσικοί. Είναι οι αυθεντικοί στοχαστές και μια καθοδηγητική δύναμη του πολιτισμού μας.»
Διαβάστε  περισσότερα  εδώ 


Τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα κάντιντα


Τρόποι για να απαλλαγείτε από τον μύκητα Κάντιντα

Άρθρο του Michael Edwards

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν πολλά επεξεργασμένα, ραφιναρισμένα τρόφιμα, ακόμη κι όσοι προσέχουν πολύ την υγεία τους. Σε έναν κόσμο που κινείται με γρήγορους ρυθμούς, με το σώμα βιολογικά προγραμματισμένο να επιθυμεί περισσότερα γλυκά και υδατάνθρακες – ουσίες που είναι πολύ πιο δύσκολο να βρεθούν στη φύση – είναι συνηθισμένο και απόλυτα φυσιολογικό να έχουμε αυξημένο ποσοστό του μύκητα Κάντιντα στο σώμα μας.

Σπιτικά κράκερς ολικής άλεσης



Κάντε  κλικ  στην  εικόνα  για  να  οδηγηθείτε 
στην  σελίδα  cookbox.gr   και   
να  δείτε  τη  συνταγή  για  τα   υπέροχα  
αυτά  κρακεράκια  με  αλεύρι  ολικής  αλέσεως 
και  πάπρικα!   

  

O Καρκίνος μπορεί να αποφευχθεί και να θεραπευτεί αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες



Λένε ότι δεν υπάρχει καμία θεραπεία για αυτό το “κακό”.  Τα πάντα όμως είναι συνδεδεμένα και σχετικά με την βιομηχανία τροφίμων – φαρμάκων.  Και κανείς δεν μας είπε ότι τον καρκίνο τον δημιουργούν οι τροφές. Αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες η ‘‘ασθένεια’’ καρκίνος  μπορεί να αποφευχθεί 99,99%.
Το 1931 ο επιστήμονας Otto Heinrich Warburg (1883-1970) έλαβε το βραβείο Νόμπελ για την ανακάλυψη της κύριας αιτίας του καρκίνου στη διατριβή του « Η κύρια αιτία και η πρόληψη του καρκίνου . ” Σύμφωνα με τον κ. Warburg, ο καρκίνος είναι το αποτέλεσμα των αντί-φυσιολογικών και θρεπτικών ουσιών στον τρόπο ζωής.

Αμυγδαλοβούτυρο DIY



Για να φτιάξουμε αμυγδαλοβούτυρο, κάτι σαν ταχίνι δηλαδή από αμύγδαλα, χρειαζόμαστε 2 πράγματα:

αμύγδαλα φρέσκα [ωμά και μυρωδάτα]
& έναν καλό επεξεργαστή τροφίμων.

Η διαδικασία είναι πανεύκολη και δεν χρειαζόμαστε άλλα υλικά. Για να φτιάξουμε ένα μικρό βαζάκι θα χρειαστούμε 200 γραμμάρια αμύγδαλα.

Τέσσερις τροφές που «σκοτώνουν» τον εγκέφαλο



 Στα ντουλάπια της κουζίνας μας υπάρχουν δεκάδες «έξυπνες» τροφές που μπορούν να συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου μας και να αυξήσουν μέχρι και το IQ μας.
Και αν οι έρευνες έχουν αποδείξει πως συγκεκριμένες τροφές ειδικά από το «φαρμακείο» της φύσης , όπως το μπρόκολο και τα καρύδια, βοηθούν στην προστασία και την ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου , υπάρχουν και κάποιες που μπορούν ακόμα και να καταστρέψουν το ζωτικό όργανο του ανθρώπινου σώματος.

Τα μυστικά της ρίγανης : Γεμάτη βιταμίνες !



Ποια είναι τα οφέλη της υγείας από τη ρίγανη

Μεσογειακό, ως επί το πλείστον, βότανο η ρίγανη, ανήκει στο γένος ορίγανο της τάξης των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών και χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, τόσο για μαγειρικούς, όσο και για ιατρικούς σκοπούς.

Ωμοφαγική μερέντα




 Υλικά:

4 χουρμάδες
χυμός ενός πορτοκαλιού
μισό φλυτζάνι κάσιους
1 κουταλιά κοφτή ταχίνι
1 κουταλιά μέλι
4 κουταλάκια χαρουπόσκονη
2 κουταλιές λάδι καρύδας

Vegan κεκάκια με σοκολάτα & φυστικοβούτυρο


Vegan κεκάκια με σοκολάτα & φυστικοβούτυρο

Η ηθοποιός Αλίσια Σίλβερστοουν έχει απαρνηθεί εδώ και 12 χρόνια τώρα την κατανάλωση κρέατος και προϊόντων ζωικής προέλευσης.
Η Αλίσια ακολουθεί μια vegan διατροφή και για του λόγου το αληθές- να μας πείσει πόσο πιο αδύνατη και υγιής είναι- έγραψε ολόκληρο βιβλίο.

Η "Κind Diet" ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες αλλά εκείνες που ξεχωρίζουν είναι οι νόστιμες συνταγές της Σίλβερστοουν. Εκείνη που ξεχωρίζει είναι τα λαχταριστά κεκάκια με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο που θυμίζουν τα λατρεμένα cupcakes.

Ωμά κρακεράκια με λιναρόσπορο




Συστατικά
2 κούπες λιναρόσπορο
1 κούπα νερό
2 μικρές ντομάτες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. βασιλικό

Καθαρίζω το σώμα μου από καφεϊνη, ζάχαρη , αλεύρι σε 7 ημέρες


ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΦΕΙΝΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ


Η καφεΐνη,η ζάχαρη και  το άσπρο αλεύρι είναι ουσίες που παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό σας και στην υγεία του εγκεφάλου – και αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν χρήση υπερβολική , έχουν συνήθως το μεγαλύτερο πρόβλημα και πρέπει να το σταματήσουν

Μπράουνις ηλιόσπορου (Raw)




Υλικά:
1 κούπα ηλιόσποροι
1 1/4 κούπας χουρμάδες ή σταφίδες
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας ή επιπλέον χουρμάδες
1/4 κούπας κακάο σε σκόνη και επιπλέον για το πασπάλισμα

 Παρασκευή:
Τα αλέθετε όλα στο μούλτι και το βάζετε σε ένα ταψάκι ή μια φόρμα

Τρία πράσινα και εναλλακτικά ντιπ με φασόλια: a certain shade of green



(Απόσπασμα  από  τη  σελίδα  econews- πηγή : syntages padespani ).. Οι γεύσεις είναι συναίσθημα κατά μεγάλο μέρος και γι’ αυτό όπου θέλουν προσαρτώνται άνευ φρένου, σε συχνά περίεργους συνειρμούς, καλή ώρα. Και με το ατού της νοστιμιάς, οι μόνες επιπλοκές σε περιπτώσεις καθυστέρησης είναι ότι θα τις απολαύσει περισσότερο όποιος προλάβει να τις εκτιμήσει εγκαίρως. Πράγμα που έγινε και με τα τρία ντιπ και τον τζούνιορ ανιψιό μου, που καπάρωσε χωρίς χρονοτριβές το μεγάλο μπολ με την βερσιόν του βασιλικού, διακαιούμενος και την αφιέρωση.

Φτιάχνω αλεύρι ρυζιού




Υλικά:
2 κούπες ρύζι της επιλογής σας *
1/2 κ.γ. αλάτι (προαιρετικά)
* Εάν θέλετε αλεύρι πλούσιο σε άμυλο, βάλτε αρμπόριο ή άλλο πλούσιο σε άμυλο ρύζι)

Εξοπλισμός:
Μπλέντερ
Λεπτό στραγγηστήρι ή ψιλό κόσκινο
1 γυάλινο βάζο (για την αποθήκευση)
Παρασκευή:
Τοποθετούμε το ρύζι στο μπλέντερ.
Τα πολτοποιούμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
Σταματάμε το μπλέντερ και ανακατεύουμε ανα τακτά διαστήματα.
Τοποθετούμε ένα ψιλό στραγγηστήρι επάνω απο ένα μπωλ και το κοσκινίζουμε.
Πετάμε τα χονδρά κομμάτια που συγκράτησε το στραγγηστήρι.
Το αποθηκεύουμε σε αεροστεγής δοχείο.



Από  το  Ιστολόγιο  Γελαστά  Ζωάκια 

Κρακεράκια στο λεπτό, χωρίς γλουτένη


συνταγή χωρίς γλουτένη

By stiakaki_eva

Η υφή του φαγητού είναι πολύ σημαντικό θέμα. Πολλές φορές, ειδικά τα παιδιά, απορρίπτουν ένα φαγητό από την υφή του. Επίσης η επιτυχία ενός πιάτου μπορεί να κριθεί από τις διαφορετικές υφές που νιώθεις στο στόμα όταν το δοκιμάζεις. Επίσης δεν λείπουν οι φορές που δεν επιθυμούμε φαγητό αλλά την υφή του, μαλακό, κριτσανιστό, βελούδινο, τραγανό, σε κομματάκια, να λιώνει στο στόμα και άλλα πολλά.
συνταγή χωρίς γλουτένη

Τα τραγανοκριτσανιστά είναι τα πιο εθιστικά νομίζω. Νιώθεις μια ικανοποίηση να μασουλάς κάτι τραγανό. Όμως οι περισσότερες από αυτές τις τροφές δεν είναι για καλό. Αν εξαιρέσω τους ξηρούς καρπούς, τα παξιμάδια, άντε και τα κριτσινάκια με σπανάκι και καρότο, όλα τα άλλα που πάει και το δικό μου και το δικό σας το μυαλό είναι λάθος επιλογές διατροφικά….

Συνταγή για pesto βασιλικού


Pesto alla Genovese vegan  by  Vegan  in  Athens
Ο βασιλικός είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φυτά, για το λαμπερό πράσινο χρώμα του, για την αίσθηση δικαίου και ανταπόδοσης που εκφράζει ευωδιάζοντας κάθε φορά που ποτίζεται, για τα πανέμορφα ανθάκια του, για την ευκολία με την οποία καλλιεργείται από τους σπόρους της προηγούμενης χρονιάς, για το άρωμα και τη γεύση που δίνει στα φαγητά και τις σαλάτες μου. Όταν όμως ξεκινήσουν οι θερμοκρασίες να πέφτουν με την έλευση του φθινοπώρου, τα φυλλαράκια τους σιγά σιγά μαραίνονται και οι βασιλικοί μας αποχαιρετούν. Έτσι, αυτές τις μέρες, που ο καιρός είναι ακόμα ζεστός και τα φυτά μου έχουν αναπτυχθεί πολύ, μάζεψα μπόλικα φυλλαράκια για να φτιάξω μια σάλτσα πέστο, με την παραδοσιακή συνταγή που χρησιμοποιούν στην Ιταλία, αντικαθιστώντας όμως το τυρί με διατροφική μαγιά.

Μάθε να αναγνωρίζεις πού αλιεύθηκαν τα ψάρια που αγοράζεις


Ξέρεις από που έρχονται τα ψάρια που αγοράζεις?

Γνωρίζετε από πού προέρχεται το ψάρι που καταναλώνουμε; Ή με άλλα λόγια, ξέρετε να διαβάζετε τη σήμανση των ψαριών για την περιοχή αλίευσης; Δεν είναι δύσκολο!

Για κάθε ψάρι που αγοράζεται από το ιχθυοπωλείο ή το σούπερ μάρκετ πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά είτε δίπλα στον πάγκο, είτε στην ετικέτα (στην περίπτωση που είναι συσκευασμένο), ο Αριθμός Περιοχής Αλίευσης. Είναι ένας αριθμός που προέρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και δείχνει την περιοχή απ’ όπου αλιεύθηκε ένα ψάρι. Δείτε στον πιο κάτω χάρτη τα νούμερα που αντιστοιχούν σε κάθε αλιευτική ζώνη.

Αποτοξίνωση τώρα ! (συνταγή για ρόφημα)


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΤΟ


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΤΟ

Καθαρίστε από τις τοξίνες πίνοντας μόνο ένα ποτήρι
Η ακόλουθη συνταγή θα σας βοηθήσει καθαρίσει το σώμα σας και από άλλες επιβλαβείς ουσίες Αυτό το ποτό θα αρχίσει να δρα αμέσως.

Θα σας δώσει την ενέργεια για όλη την ημέρα και θα βελτιώσετε επίσης τη διαδικασία της πέψης.

Φτιάχνω υγρό κρεμοσάπουνο (english subtitles)

Παγάκια αλόης για έκτακτα δερματικά προβλήματα


Παγάκια αλόης 67895456484
Δροσιά και άμεση ανακούφιση από την κατάψυξη. Το ερεθισμένο από τον ήλιο ή το έκζεμα δέρμα θα ανασάνει με παγωμένη αλόη, που μπορείς να έχεις έτοιμη για έκτακτες περιπτώσεις.
Η αλόη είναι ένα εξαιρετικό φυτό, πολύ ευεργετικό για το δέρμα. Παρασκευάσματα που περιέχουν σε μεγάλη αναλογία αγνό τζελ αλόης είναι ωφέλιμα για ανακούφιση συμπτωμάτων δερματικών καταστάσεων, ενώ είναι ιδανικά για τις πρώτες βοήθειες σε εγκαύματα, μικρά τραύματα, αμυχές και ερεθισμούς. Tο δέρμα την απορροφά εύκολα χάρη στη λιγνίνη, η οποία έχει την ιδιότητα να διαπερνάει και τις τρεις κύριες δερματικές στοιβάδες (επιδερμίδα, δέρμα και υποδόριο ιστό) μεταφέροντας μαζί της όλη την ανακουφιστική και επουλωτική δράση του φυτού.

Μαιευτήρια φιλικά προς τα βρέφη


 
Η πρωτοβουλία “Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη”

Η πρωτοβουλία “Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη”, ξεκίνησε το 1991 σε μια προσπάθεια να εξασφαλισθεί ότι όλες οι υπηρεσίες μητρικής φροντίδας, είτε είναι μεμονωμένες είτε νοσοκομειακά συγκροτήματα θα υποστηρίζουν τις μητέρες να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τη διατροφή του παιδιού τους, απαλλαγμένες από εμπορικά συμφέροντα. Ο απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα να πάρει σωστές, βασισμένες στην υγεία, αποφάσεις σχετικά με τη βρεφική διατροφή και εάν επιλέξει το μητρικό θηλασμό, να την υποστηρίξει στον αποκλειστικό θηλασμό του παιδιού της για 6 μήνες και στη συνέχιση του θηλασμού, με συμπληρωματική διατροφή, μέχρι το δεύτερο έτος της ζωής και μετά. Οι δέκα Προϋποθέσεις  Η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έχουν ορίσει δέκα προϋποθέσεις για να θεωρηθεί ένα Νοσοκομείο «Φιλικό προς τα Βρέφη»:

Φτιάξτε το δικό σας σαμπουάν με χαμομήλι


  
Για μαλλιά λαμπερά και υγιή, χρησιμοποιήστε χαμομήλι!
Σαμπουάν με χαμομήλι

Υλικά
3 σακουλάκια Χαμομήλι ή 3 κουτ. σούπας αποξηραμένα άνθη χαμομηλιού
3 κουταλιές της σούπας αγνό σαπούνι σε νιφάδες
1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη
Οφέλη των συστατικών
1. Το χαμομήλι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και δίνει λάμψη στα μαλλιά.
2. Η φυτική γλυκερίνη προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα σε δέρμα και μαλλιά. 3.Ενσωματώνεται πολύ εύκολα σε όλες τις σπιτικές συνταγές και προσφέρει απαλή υφή στο τελικό προϊόν.
Μπορείτε να την προμηθευτείτε από φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινής διατροφής.
4. Το φυσικό σαπούνι έχει ήπια καθαριστική δράση, δεν αφυδατώνει και δεν ερεθίζει το δέρμα.

Τέσσερα υγιεινά ροφήματα για να κάψετε το λίπος στην κοιλιά



Η μείωση του σωματικού βάρους σε υγιεινά επίπεδα έχει θετικές επιπτώσεις σχεδόν σε κάθε τομέα της υγείας μας.

Η υψηλή χοληστερίνη φαίνεται στα μάτια (φωτογραφίες)


Η υψηλή χοληστερίνη φαίνεται στα μάτια (φωτογραφίες)
Της  Αγγελική Γρηγορίου

Τα ανεβασμένα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού, εμφράγματος, περιφερικής αγγειακής νόσου και διαβήτη.

Επειδή τα μάτια είναι ο καθρέφτης της... αρτηριακής λειτουργίας, μπορούν να μας αποκαλύψουν αν η χοληστερίνη έχει χτυπήσει κόκκινο αν ρίξουμε μια ματιά στον καθρέφτη αναφέρει το onmed.gr.

Διαβάστε  τη  συνέχεια  εδώ

Oι καρκινογόνες ουσίες που βάζουμε στο σπίτι μας και στον οργανισμό μας


katharizv
Ο Άγνωστος Χημικός Πόλεμος, και  τα επικίνδυνα χημικά προϊόντα του σπιτιού σας
Πώς να αντικαταστήσετε τα επικίνδυνα χημικά προϊόντα του σπιτιού σας με φυσικά και υγιεινά:
Βλέπετε τις ειδήσεις κάθε βράδυ και μαυρίζει η ψυχή σας. Κλείνετε την τηλεόραση σας ενοχλημένοι και αναρωτιέστε αν μπορείτε να κάνετε κάτι για να αλλάξουν τα πράγματα. Είστε έτοιμοι να δράσετε;
Αλλάξτε τον κόσμο αλλάζοντας τις καταναλωτικές συνήθειες, αλλάξτε επικίνδυνες συνήθειες και προϊόντα ξεκινώντας από το ίδιο σας το σπίτι. Πριν από την οικονομική κρίση ο υπερκαταναλωτισμός μας έκανε να αγοράζουμε ένα σωρό άχρηστα, αλλά κι επικίνδυνα προϊόντα. Πλέον, καθώς η αγοραστική μας ικανότητα έπεσε, είναι σκόπιμο να αγοράζουμε αυτά που μας είναι απαραίτητα και όχι προϊόντα επικίνδυνα για την υγεία μας… (γιατί …Ο μεγαλύτερος εχθρός των μικροβίων είσαι εσύ ο ίδιος.

Εσείς ξέρετε πόσα τσιγάρα μπορούμε να κάνουμε την ημέρα;


Όλοι οι καπνιστές λένε το ίδιο: «Όχι, εντάξει, το ελέγχω, καπνίζω λίγα τσιγάρα τη μέρα εγώ»... Και κάπως έτσι συνεχίζει κάποιος, λιγάκι απενεχοποιημένα, τη συνήθεια αυτή που τόσο πολύ αγάπησε ο λαός μας. Με φανατικούς καπνιστές παντού τριγύρω (μα παντού όμως) το δικό του "κοινωνικό" κάπνισμα φαντάζει ακίνδυνο.
Εδώ όλοι κάνουν ένα και δύο και τρία πακέτα, σου λέει... τι θα πάθω εγώ με το ένα ή δύο ή τρία τσιγαράκια που κάνω με τον καφέ; Να σου πω την αλήθεια, εγώ προσωπικά το βρήκα ευκολότερο να το κόψω τελείως παρά να μετράω τα τσιγάρα μου. Και γιατί τελικά να τα μετράω; Θα καταπιεζόμουν με στόχο δήθεν να αποφύγω κινδύνους συνεχίζοντας όμως να απολαμβάνω το ρημάδι ενώ τελικά την επικίνδυνη ζώνη δεν θα τη γλίτωνα. Δεν θα σου πω κάτι καινούριο διότι οι σχετικές έρευνες έχουν δημοσιευτεί εδώ και μερικά χρόνια. Όμως συναντώ τόσο συχνά ανθρώπους που μου λένε ότι κάνουν λίγα τσιγάρα τη μέρα με εκείνο το ύφος που μαρτυρά αβεβαιότητα αλλά ταυτόχρονα και μια χαλαρότητα που με κάνει να σκέφτομαι ότι τα αποτελέσματα δεν προωθήθηκαν στο κοινό όσο θα έπρεπε.

Φυστίκια Αιγίνης, μια πλήρης τροφή για τη χοληστερίνη, την καρδιά και τα μάτια


pistacchi

Φυστίκια Αιγίνης, μια σούπερ τροφή με μεγάλη θρεπτική αξία, κάνοντας καλό στην καρδιά, στην χοληστερίνη, στα μάτια αλλά και στην δίαιτα.

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. βιολόγος, medlabnews.gr

Τα κελυφωτά φιστίκια είναι από τους καλύτερους ποιοτικά και πιο νόστιμους ξηρούς καρπούς. Έχουν χαρακτηριστεί ως ΣΟΥΠΕΡ ΤΡΟΦΗ και όχι άδικα.

Φτιάξτε το δικό σας πουρέ, χωρίς συντηρητικά, με αγνά υλικά



Υλικά

7-8 πατάτες
2 καρότα
1 μελιτζάνα
2 μέτρια κολοκύθια
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 φλιτζάνια γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι

Φτιάξτε σκόνη ροφήματος σοκολάτας

Από  το  Ιστολόγιο   ΓΙΝΕ  ΑΥΤΑΡΚΗΣ



Σημ ΕΙΣ  ΥΓΕΙΑΝ.: Σύμφωνα  με  το  Ιστολόγιο  ΓΙΝΕ  ΑΥΤΑΡΚΗΣ  και  με  τα σχόλια  των  αναγνωστών που την δοκίμασαν , η  σκόνη  ροφήματος  σοκολάτας  είναι  απολαυστική  !
Σπεύδουμε  να  την  παρασκευάσουμε  κι  εμεις !


Σοκολατάκια γεμιστά με ταχίνι

 By Elenis Cooking

Τα υλικά μας για 12 τεμάχια:
150 γρ. κουβερτούρα
3 κουταλιές σούπας ταχίνι
Τι κάνουμε:
Θα χρειαστούμε θήκες σιλικόνης, ειδικές για σοκολατάκια.
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει, να μην είναι πολύ ζεστή δηλαδή.

Φτιάξτε σπιτικά στραγάλια


Από  το  Ιστολόγιο  ΓΙΝΕ  ΑΥΤΑΡΚΗΣ




Πως να φτιάξετε τις δικές σας χρωμοπαγίδες



Όταν τα χρωματιστά ανακατεύονται με τα λευκά, τότε...φτιάχνεται τις δικές σας χρωμοπαγίδες!
Πως; Εύκολα!
Οι χρωμοπαγίδες είναι υφάσματα που έχουν υποστεί επεξεργασία έτσι ώστε να τα 'πετάς' στο πλυντήριο και να απορροφούν τα χρώματα.

Κρασί και μέλι για βαθύ καθαρισμό προσώπου


Το κρασί χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχει χαρίζει ελαστικότητα στο δέρμα, ενώ το βοηθά να διατηρείται λείο και λαμπερό. Το μέλι από την άλλη, λειτουργεί πραγματικά καλά στο να καθαρίζει, τρέφοντας παράλληλα το δέρμα σας με σημαντικά θρεπτικά συστατικά. 

Το φυσικό ένζυμο του μελιού, όταν αναμειχθεί με νερό, μπορεί να δημιουργήσει ένα ήπιο αντισηπτικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς να αφαιρεί από το δέρμα σας τα φυσικά έλαια του. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο ή πιο φυσικό από αυτό!

5 τρόφιμα που μπορείτε να φτιάξετε αντί να αγοράσετε

Με όλα αυτά τα πρόσθετα χημικά και συντηρητικά των επεξεργασμένων τροφίμων, είναι πάντα προτιμότερο να φτιάχνουμε με όσο πιο σπιτικό τρόπο γίνεται τα αγαπημένα μας φαγητά, αντί να τα αγοράζουμε έτοιμα. Θα εκπλαγείτε, μάλιστα, από το πόσα τρόφιμα μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, εξασφαλίζοντας έτσι πιο υγιεινή διατροφή για όλη την οικογένεια.

Φτιάξτε υγιεινά κρουτόν

Tα απολαμβάνετε στη «Σαλάτα του Kαίσαρα» ή τα βρίσκετε ως συνοδευτικά στη σούπα κάποιου εστιατορίου. O λόγος για τα κρουτόν, τα τραγανά κομματάκια ψωμιού που προέρχονται από τη Γαλλία. Aυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και μάλιστα... στην υγιεινή τους εκδοχή! Συνήθως, τα κρουτόν τηγανίζονται, προκειμένου να γίνουν σκληρά, με αποτέλεσμα όμως να σας επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες. Yπάρχουν παρ’ όλα αυτά τρόποι να φτιά τα ελαφρά με μια σκελίδα σκόρδο, ώστε να αποκτήσουν άρωμα. Eίναι ιδανικά ως συνοδευτικά για τις σούπες σας.

Φτιάχνω πάστα ελιάς

Tapenade αλά ελληνικά

Υλικά 


200 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

1 κουτ. γλυκού κάπαρη
χυμό μισού λεμονιού
1 κουτ. γλυκού κονιάκ
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Η ψωρίαση μισεί την χαρά

Σημειώματα στον εαυτό μου

Η ψωρίαση μας κάνει να ωριμάζουμε πιο γρήγορα
και μας διδάσκει να έχουμε συμπόνια για τους άλλους.
Η χαρά είναι σαν την υγεία. Αγαθό.
Και τα αγαθά για να αποκτηθούν, το γνωρίζουμε καλά, θέλουν κόπο. Ή όχι; Μήπως θέλουν απλά τρόπο;

Φτιάξτε μόνοι σας, το θαυματουργό μηλόξυδο

 

Tης  Chef   Νίκης  Μερκούρη 

Βάλτε σε ένα ποτήρι νερό μια κουταλιά του γλυκού μηλόξυδο και πιείτε μισή ώρα μετά το φαγητό.
Είναι σημαντικό το μηλόξυδο να είναι καλής ποιότητας και το καλύτερο είναι το σπιτικό.

Tip : Μην πετάτε το κοτσάνι από το κομμένο μαρούλι


Μην πετάτε το κοτσάνι από το μαρούλι που μόλις κόψατε για τη σαλάτα σας, μπορείτε πολύ εύκολα να το κάνετε να αναπτυχθεί και πάλι! Πως; Απλά, βάλτε το κοτσάνι σε ένα βάζο με νερό. Μέρα παρά μέρα, αλλάξτε του το νερό και καθαρίστε το στέμμα. Όταν το μαρούλι μεγαλώσει, αφήστε και πάλι το στέμμα (κοτσάνι) στο νερό.
Απίστευτο; Και όμως λειτουργεί!

Από  τη  σελίδα  Νέα  Διατροφής 

Υγιεινές μπάρες με κακάο, ταχίνι και μέλι

συνολικός χρόνος: 40'  
χρόνος προετοιμασίας: 30'
χρονος μαγειρέματος: 10'



          υλικά

  • 2/3 κούπας μέλι
  • 1/2 κούπα ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
  • 1/4 κούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κούπας κακάο
  • 1/2 κουταλιά γλυκού βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
  •  2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 2 κούπες corn flakes ή δημητριακά ρυζιού
  • 1 κούπα σταγόνες  ή τριμμενη μαύρη σοκολάτα

Φτιάχνω αφρό ξυρίσματος




Υλικά

  • 2 μπάρες σαπούνι χωρίς χρώμα και άρωμα (π.χ. 1 βρεφικό και 1 ενυδατικό ή πράσινο ή Καστίλης)

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (ή 1 ελαιόλαδο και 1 αμυγδαλελαιο ή καστορέλαιο)

  • ½ κούπα νερό

  • Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια (ή από την αγαπημένη σου κολώνια) προαιρετικά

Αμυγδαλοβούτυρο αρωματισμένο με κανέλλα




Αυτό είναι το πιο «μπελαλίδικο» αλλά και το πιο νόστιμο βούτυρο καρπών. Μπελαλίδικο καθώς χρειάζεται σχεδόν το διπλάσιο χρόνο χτυπήματος σε σχέση με άλλους καρπούς (π.χ. φιστίκια) ώσπου να φτάσουμε στην υφή που θέλουμε. Αξίζει τον κόπο πάντως καθώς το βουτυράκι αυτό θα ομορφύνει γευστικά πολλά πρωινά ή ενδιάμεσα γεύματα. Ο συνδυασμός κανέλλας και αμυγδάλου είναι υπέροχος. Απαραίτητο εξάρτημα για όλα τα βούτυρα καρπών είναι ένα μέτριο προς καλό πολυμίξερ.

Μάσκα προσώπου από σταφύλι














Μια εύκολη μάσκα με γεύση από σταφύλι...κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες!
Θα χρειαστούμε:

1 μικρό τσαμπί Σταφύλια Μερικές κουταλιές Αμύγδαλα τριμμένα (σχεδόν σκόνη)

Σέλινο για τον άνδρα


Το σέλινο είναι το "βιάγκρα των λαχανικών", σύμφωνα με τους Αυστραλούς επιστήμονες Δρ Γουόλτερ Γκάμαν, Δρ Μαρκ Άντερσον και Τζούντι Γκάμαν, συγγραφείς του βιβλίου "Μείνε Νέος: 10 αποδεδειγμένα βήματα για τέλεια υγεία" (Stay Young:Ten Proven Steps to Ultimate Helath).

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ιδρώτας των ανδρών που καταναλώνουν συχνά σέλινο, παίρνει ένα ξεχωριστό άρωμα, που τους κάνει ιδιαίτερα ελκυστικούς στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες λένε πως τα αποτελέσματα από την κατανάλωση σέλινου είναι άμεσα, καθώς αυξάνεται και η επιθυμία των ανδρών για σεξ.
Από  το  Ιστολόγιο  Inter Asia  Store

Αντικαταστήστε το αλάτι με μπαχαρικά

 
Αξιοποιώντας τα μπαχαρικά, θα μπορέσετε να μετριάσετε το αλάτι στο φαγητό σας. Για παράδειγμα αντί για αλάτι, μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά έντονης γεύσης, όπως το σκόρδο, το πιπέρι, το κάρυ, το κύμινο κ.α. Αν έχετε συνηθίσει την κίνηση να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό σας πριν το δοκιμάσετε, τότε μπορείτε να πάρετε σκόρδο ή κρεμμύδι σε σκόνη αντί για το αλάτι. Και τέλος στα ζυμαρικά μπορείτε να παραλείψετε εντελώς το αλάτι, αν τα αρωματίσετε με βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό ή πιπέρι.

Από  το  Ιστολόγιο  Συμβουλές

Λάδι με φυσικά υλικά για μυϊκούς πόνους


 

Καυτερό λάδι ειδικό για πόνους μυϊκούς,  ρευματισμούς, ψύξεις, κρυώματα κα. Είναι πολύ καλό, δοκιμασμένο και περνάει τον πόνο αρκετά γρήγορα με ένα μασάζ. Διάρκεια ζωής ενάμιση χρόνο και ίσως παραπάνω, γι’ αυτό καλό είναι να έχουμε φτιάξει κάποια ποσότητα για ώρα ανάγκης.

Τσιζ κέικ για χορτοφάγους

 

Αγαπητοί  φίλοι,
  ιδού  μια  συνταγή    για  χορτοφάγους  , αλλά  και  για  όσους  νηστεύουν .
Επισκεφθείτε  το  Ιστολόγιο  pepiskitchen  και  τη  σχετική  σελίδα  - πατώντας  εδώ -   για  να  δείτε  οδηγίες   για  το  πως  να  φτιάξετε   το   τσιζκέικ  με  λεβάντα , λεμόνι  και  ξηρούς  καρπούς !

5 υγιεινά ντιπ

http://thehealthiercook.wordpress.com/2014/08/25/5-healthy-dips-5-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AC-%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%82/#more-421 
Πατήστε  πάνω  στην  εικόνα - λογότυπο 
του  ιστολογίου  the  healthy  cook 
για  να  επισκεφθείτε  τη  σχετική  σελίδα  
με  συνταγές  για  υγιεινά  ντιπ 

Tips της νοικοκυράς




Είναι η καλή νοικοκυρά δούλα και κυρά; Δες κάθε πότε πρέπει να πλένεις για να είσαι καθαρή, αλλά να μη γίνεσαι σκλάβα.
Μάθε με τι συχνότητα πρέπει να πλένεις το καθετί για να μην είσαι ούτε υποχόνδρια ούτε και τσακωμένη με την καθαριότητα. 

Συνταγές " Κάτι για το σπίτι σας "

Αγαπητοί  φίλοι ,
αποκτήστε  τους  τόμους  " Κάτι  για  το  σπίτι  σας "  Α- Β -Γ - Δ - Ε - ΣΤ  , των  εκδόσεων " Σωτήρ "
Συλλεκτικές  συνταγές  του    νεανικού   περιοδικού  " Προς  την  Νίκην " . 
Πατήστε  εδώ  για  να  μεταφερθείτε  στη  σχετική  σελίδα  του  εκδοτικού  οίκου  και  να  κάνετε  την  παραγγελία  σας  στο  ηλεκτρονικό  κατάστημα .

Βιβλιοπαρουσίαση : Αllen Frances , MD " H διάσωση του φυσιολογικού "

Η διάσωση του φυσιολογικού 
Η φύση απεχθάνεται την ομοιογένεια, ενώ λατρεύει την εκκεντρική ποικιλομορφία. Σε μια υγιή κοινωνία απαιτούνται όλοι οι τύποι ανθρώπου και σε μια γεμάτη ζωή, χρειάζεται ολόκληρη η παλέτα των συναισθημάτων.
Ωστόσο, με βάση τα νέα κριτήρια της ψυχιατρικής διάγνωσης, σε λίγο δεν θα υπάρχει άνθρωπος που να μη θεωρείται ψυχικά ασθενής! Πιθανότατα, κάτω από την "ομπρέλα" του DSM-5 θα στοιβαχτούν όλα τα εκκεντρικά, τα απείθαρχα, και τα πολιτικώς ανένταχτα άτομα.
Το 1987, ο Allen Frances -διακεκριμένος ψυχίατρος με μεγάλη επιρροή στην ψυχιατρική κοινότητα- ορίστηκε επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης για τη συγγραφή του DSM-4, της "Βίβλου" των ψυχιάτρων που χαράζει τον κρίσιμο διαχωρισμό ανάμεσα στο φυσιολογικό και στην ψυχική ασθένεια.
Το 2010, αρνήθηκε να αναμειχθεί στο DSM-5. Μετά από είκοσι χρόνια συνεισφοράς στις αναθεωρημένες εκδόσεις του DSM, γνώριζε τους κινδύνους που κρύβονταν σε κάθε έκδοση.

Μπανάνα... και για τις φτέρνες

  Αν το δέρμα στις φτέρνες σας αρνείται να μαλακώσει, τότε η λύση είναι μια...μπανάνα!
Σίγουρα το καλοκαίρι άφησε τα σημάδια του από τα βότσαλα και την άμμο στα ωραία σας ποδαράκια και πιο συγκεκριμένα στις φτέρνες σας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το εν λόγω πρόβλημα. Η μπανάνα λοιπόν σε συνδυασμό με μια απλή απολέπιση, θα κάνει τις φτέρνες σας μαλακές σαν μωρού.

Αρωματικό ντιπ γιαουρτιού με καρότο και μυρωδικά

http://theveggiesisters.gr/carrot-dip/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=carrot-dip 

Επισκεφθείτε  τη  σελίδα 
The  Veggie  Sisters  
με  ένα   κλικ  πάνω   στην  εικόνα 
για  να  δείτε  την  υπέροχη  αυτή   συνταγή   για ντιπ.

Σοκολοτάκια νηστίσημα με αμύγδαλο και πορτοκάλι


 Σημ. ΕΙΣ  ΥΓΕΙΑΝ
Υπέροχη  αυτή  η  συνταγή  του  Ιστολογίου  ΝΗΣΤΕΙΑ ..Δοκιμάστε  την !
Έφτιαξα  και  εγώ  αυτά  τα  σοκολατάκια  , προσθέτοντας  απλά  λίγο  γαλατάκι  .


Nisteia.wordpress.com
Αυτά τα νόστιμα σοκολατάκια δεν θα σας κοστίσουν πολύ, δεν θα σας πάρουν πολύ χρόνο και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους ακόμα και σε καλεσμένους που σνομπάρουν τα νηστίσιμα κεράσματα!

Χρήσεις και ιδιότητες του σκόρδου


Το σκόρδο είναι γνωστό για την έντονη μυρωδιά του, που σε κάποιους είναι αποκρουστική, αλλά έχει αποθεωθεί αρκετές φορές για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην υγεία μας, από την μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι την πρόληψη καρδιακών παθήσεων. Ο θαυματουργός βολβός, όμως, δεν αρκείται μόνο σε αυτά. Ας δούμε πως να εκμεταλλευτούμε μερικές από τις όχι και τόσο γνωστές ιδιότητές του.